Keywords:

Valtion turvattava posti julkisena palveluna, jossa ei poljeta työehtoja

13.11.2019 - 11:15
(updated: 25.11.2019 - 08:25)

Kulttuuriväki, tutkijat ja kansalaistoimijat vetoavat hallitukseen:

Valtion turvattava posti julkisena palveluna, jossa ei poljeta työehtoja

Yli 40 tunnettua kulttuurin, tieteen ja kansalaisjärjestöjen vaikuttajaa vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan, jotta postin tehtäväksi määritellään julkinen palvelu, jota ei pidä alistaa liikevoiton tavoittelulle. Samalla valtion omistajaohjauksella tulee huolehtia siitä, että Posti Group ei harjoita työehtoshoppailua, jolla poljetaan palkkoja ja pidennetään työaikoja.

Vetoomuksen allekirjoittajia ovat muun muassa elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, ohjaaja ja näytelmäkirjailija Esa Leskinen, rap-artisti Karri Paleface Miettinen, teatteriohjaaja Lauri Maijala, säveltäjä Kaj Chydenius, päätoimittaja Arja Alho, muusikko Jussi Raittinen, professori emeritus Markku Kuisma, apulaisprofessori Lena Näre, professori Thomas Wallgren, tutkija Emilia Palonen, professori Heikki Patomäki, kirjailija ja teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala, toimittaja Yrjö Hakanen, reggaeartisti Maria Aleksandra Malmström sekä Joukkovoima-verkostossa toimiva pappi Raisa Lehtomäki. Mukana on myös kansalaisjärjestöjen toimijoita ja ammattiyhdistysliikkeen luottamushenkilöitä muilta kuin postialalta.

Vetoomus on tänään toimitettu hallituksen ministereille ja eduskuntaryhmille. Mikäli postin työehtoja koskevissa neuvotteluissa ei huomenna saada tuloksia, vetoomuksen keräys jatkuu.

Vetoomus ja sen allekirjoittajien lista löytyy kokonaisuudessaan tästä linkistä

https://www.pau.fi/viestinta/ajankohtaista/kulttuurivaki-tutkijat-ja-kan...

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.