Vanhan vallan vaihtoviikot!
Eduskuntavaaleissa on tälläkin kertaa kyse politiikan suunnasta: miten ja millä ehdoilla Suomea seuraavat neljä vuotta hallitaan. Suomen hallitusten harjoittaman politiikan suunta on viimeisen reilun 20 vuoden aikana ollut selkeä mutta valitettava. Tuloerot ovat kasvaneet, suurtyöttömyys on tullut jäädäkseen, Suomi on alistettu entistä tiukemmin EU:n kurisopimusten alaisuuteen ja Natoa kohti on kuljettu askel askeleelta. Kehitys on ollut samansuuntaista hallituksen kokoonpanosta huolimatta.
Tämän lehden sivulla kolme on lueteltu poliittisia ratkaisuja, joita tekemässä ovat olleet kaikki eduskuntapuolueet – myös ne, jotka vaalien alla vakuuttavat jatkossa toimivansa toisin. Voiko äänestäjä muka luottaa tällaisiin puolueisiin?
Jos haluaa politiikan suunnan muuttamisen reilusti vasemmalle, kannattaa harkita toiseenkin kertaan ennen kuin äänestää puoluetta, joka ilmoittaa olevansa valmis osallistumaan vaalien jälkeen keskustan johdolla muodostettavaan hallitukseen.
Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaille annetut äänet ovat vaatimus politiikan suunnan muuttamiseksi. Ne ovat kannanotto työn, perusturvan ja rauhan puolesta.
Samalla ne ovat vastavoiman ja muutoksen näköalojen vahvistamista. Monissa Euroopan maissa puhaltavat jo radikaalit vasemmistolaiset tuulet. Myös Suomen eduskuntaan tarvitaan reilu vasemmistolainen vaihtoehto, joka tukee ay- ja kansalaisliikkeiden vaatimuksia ja kamppailuja suunnan muuttamiseksi.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Asukkaiden Turku -lista keräsi yhteensä lähes kahden tuhannen turkulaisen tuen kuntavaaleissa. Listalta valtuustoon valituksi tullut vasemmistoliiton kansanedustaja Johannes Yrttiaho esittää, että kaupungissa yhdistetään voimia kaikkien toimielinten vasemmistoedustuksen turvaamiseksi.
Yritystuista yli puolet maksettiin suuryrityksille ja viidesosa mikroyrityksille vuonna 2024, selviää Tilastokeskuksen yritystukitilastosta. Etenkin suuremmat yritystuet keskittyvät harvoille.
Facebook sulki toimittaja Yrjö Hakasen tilin lähes vuosi sitten, ennalta varoittamatta ja antamatta mahdollisuutta valittaa asiasta. Siitä alkoi 11 kuukautta kestänyt kafkamainen prosessi, jossa Hakanen vaati tilinsä avaamista. Prosessi päättyi Hakasen voittoon: EU:n digipalveluasetuksen toimeenpanoa valvova viranomainen velvoitti Facebookia hallitsevan Meta-yhtiön palauttamaan Hakasen Facebook-tilin.