Vanhan vallan vaihtoviikot!

17.04.2015 - 09:53
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Jyväskylässä telttaillaan SKP:n tunnusten kera. / TA |

Eduskuntavaaleissa on tälläkin kertaa kyse politiikan suunnasta: miten ja millä ehdoilla Suomea seuraavat neljä vuotta hallitaan. Suomen hallitusten harjoittaman politiikan suunta on viimeisen reilun 20 vuoden aikana ollut selkeä mutta valitettava. Tuloerot ovat kasvaneet, suurtyöttömyys on tullut jäädäkseen, Suomi on alistettu entistä tiukemmin EU:n kurisopimusten alaisuuteen ja Natoa kohti on kuljettu askel askeleelta. Kehitys on ollut samansuuntaista hallituksen kokoonpanosta huolimatta.

Tämän lehden sivulla kolme on lueteltu poliittisia ratkaisuja, joita tekemässä ovat olleet kaikki eduskuntapuolueet – myös ne, jotka vaalien alla vakuuttavat jatkossa toimivansa toisin. Voiko äänestäjä muka luottaa tällaisiin puolueisiin?

Jos haluaa politiikan suunnan muuttamisen reilusti vasemmalle, kannattaa harkita toiseenkin kertaan ennen kuin äänestää puoluetta, joka ilmoittaa olevansa valmis osallistumaan vaalien jälkeen keskustan johdolla muodostettavaan hallitukseen.

Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaille annetut äänet ovat vaatimus politiikan suunnan muuttamiseksi. Ne ovat kannanotto työn, perusturvan ja rauhan puolesta.

Samalla ne ovat vastavoiman ja muutoksen näköalojen vahvistamista. Monissa Euroopan maissa puhaltavat jo radikaalit vasemmistolaiset tuulet. Myös Suomen eduskuntaan tarvitaan reilu vasemmistolainen vaihtoehto, joka tukee ay- ja kansalaisliikkeiden vaatimuksia ja kamppailuja suunnan muuttamiseksi. 

Katso galleriasta valokuvia SKP:n vaalikampanjasta >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa