Vanhemmat vaativat oikaisua Tampereen kouluverkkopäätökseen

03.04.2010 - 11:12
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Todellista kuuntelemista ei ole ollut, vaikka voimassa olevan perusopetuslain mukaan kodin ja koulun välillä pitää olla toimiva yhteistyö, Lauri-Pekka Lehtonen sanoo. / Hannu Oittinen |

Aikeet lopettaa viisi koulua ja supistaa kuuden koulun toimintaa ovat saaneet koululaisten vanhemmat kapinaan Tampereella. Virkamiesvetoiseen säästöpäätökseen kohdistuvan oikaisuvaatimuksen allekirjoitti parissa päivässä 110 koululaisten vanhempaa.

Yksi allekirjoittajista on Lauri-Pekka Lehtonen, jonka nuorempi poika käy neljättä luokkaa Kalkun koulussa Länsi-Tampereella. Kalkusta aiotaan kahden muun koulun tavoin lopettaa viidennet ja kuudennet luokat.

– Kouluverkkosuunnitelma julkistettiin vasta viime vuoden marraskuussa, ja asiasta järjestettiin muutama nimellinen kuuleminen ja parin viikon mahdollisuus kertoa mielipiteensä netissä. Todellista kuuntelemista ei ole ollut, vaikka voimassa olevan perusopetuslain mukaan kodin ja koulun välillä pitää olla toimiva yhteistyö, Lauri-Pekka Lehtonen sanoo.

Oikaisuvaatimus tehtiin, koska se jäi käytännössä ainoaksi vaihtoehdoksi. Ellei sekään auta, täytyy Lehtosen miettiä järeämpiä oikeudellisia keinoja.

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta vastaa oikaisuvaatimukseen 29. huhtikuuta. Sitä ennen vanhempainyhdistykset ja kouluviranomaiset vielä neuvottelevat asiasta.

Vanhempia ja opettajia kuultava ennen lopullista päätöstä

Kouluverkkosupistukseen reagoitiin Tampereella päättäväisesti, sillä 110 tamperelaisten koulujen vanhempainyhdistysten jäsentä vaatii väärien tietojen varassa ja virheellisessä järjestyksessä tehdyn kouluverkkopäätöksen palauttamista asiantuntija- ja kansalaiskäsittelyyn.

– Kouluverkon leikkauslinjauksista puuttuu kuntalaisten tarpeiden, palvelujen saatavuuden ja kestävän kaupunkikehityksen periaatteiden mukainen arvio. Tällainen arvio tulisi tehdä kuuntelemalla tamperelaisia vanhempia ja alan asiantuntijoita. Tätä ennen lopullisia päätöksiä ei tulisi tehdä, sanotaan vanhempainyhdistyksen aktiivien allekirjoittamassa oikaisuvaatimuksessa.

Lue lisää uusimmasta Tiedonantajan paperilehdestä!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.