Vantaalla 30000 nimeä terveyspalvelujen puolesta

04.03.2010 - 18:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Vantaalla luovutettiin vajaassa kolmessa kuukaudessa kerätyt 30000 nimeä terveyspalvelujen puolesta. / Veikko Koivusalo |

Vantaan asukasliike luovutti eilen valtuustoryhmille lähiterveyspalveluja puolustavan adressin. Aktiivinen liike keräsi reilussa kolmessa kuukaudessa lähes 30000 nimeä, joita kerättiin muun muassa kaupungin ja eri yritysten toimipaikoissa.

Vantaalla valmistellaan esitystä terveysasemaverkon kehittämisestä. Virkamiesvalmistelun toimeksianto sisältää kevyiden palveluiden terveysasemat. Tämä ei vastaa adressin allekirjoittajien antamaa viestiä, vaan valmistelu on aloitettava uudelta pohjalta.

– Adressikampanjan aikana on tullut esille, miten tärkeänä kaupunkilaiset kokevat oman alueensa terveyspalvelut. Lähipalveluilla on tärkeä merkitys koko yhteisön hyvinvoinnille. Sen vuoksi yhteisöjen erilaiset tarpeet on huomioitava terveyspalveluita suunniteltaessa. Nykyinen markkinalähtöinen valinnan vapaus vie toiseen, yhteisöjä tuhoavaan suuntaan, sanoi Juha Kovanen SKP:n Vantaan kaupunkijärjestöstä.

Kovanen on tyytyväinen siihen, että Vantaan kaupunginvaltuuston demariryhmä on terveyspalveluasiassa siirtynyt tukemaan kansanliikkeen tavoitteita. Hän myös korostaa, että kansalaisliikkeen toiminta lähipalvelujen puolesta jatkuu adressin luovuttamisen jälkeenkin.

Painava puheenvuoro

SKP:n Vantaan kaupunkijärjestö tukee lähiterveyspalveluja puolustavan kansalaisliikkeen vaatimuksia julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämiseksi ehkäisevinä ja sairaanhoidollisina lähipalveluina, jotka vastaavat asukkaiden kasvavia tarpeita.

– Adressi on painava puheenvuoro, joka on otettava täysipainoisesti huomioon, kun sosiaali- ja terveyspalveluverkostoa kehitetään. Päätöksentekijöiden ja viranhaltijoiden on välttämätöntä kuulla kuntalaisia tarkasti heitä koskevien tärkeitten palvelujen suunnittelussa. Kuulemista edellyttää myös kuntalakiin kirjatut kuntalaisten itsehallinnon ja avoimuuden periaatteet, todetaan kannanotossa.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.