Vantaan Bar Rock Bear – natsien turvasatama?

30.11.2017 - 12:30
Vapaudenristi on soittanut lukuisilla uusnatsikeikoilla.

Vantaan Bar Rock Bearissa aiotaan itsenäisyyspäivänä järjestää "Suomi 100v" -keikka, jonka kaikilla kolmella esiintyjällä on vahvoja sidoksia suomalaiseen uusnatsilikkeeseen, erityisesti Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen (PVL). Esiintymässä ovat Vapaudenristi, Sankar'hauta ja Pyhä kuolema.

Itsenäisyyspäivän 612-soihtumielenosoitusten taustalla ovat muun muassa Suomen Sisu, Pohjoismainen vastarintaliike ja verkkolehti Sarastus.

Tukikeikka uusnatsille

Vapaudenristi on soittanut lukuisilla uusnatsikeikoilla, tunnetuimpana tukikeikka asema-aukion pahoinpitelystä tuomitulle PVL:n uusnatsi Jesse "Eppu" Torniaiselle viime vuoden syyskuussa. Vapaudenristi on esiintynyt myös PVL:n Riimuradio-ohjelmassa ja Veriyhteys-kollektiivin kahdella kokoelmalevyllä.

Veriyhteys-kollektiivi on keskeinen osa suomalaisten uusnatsien musiikkialakulttuuria.

Veriyhteys-kollektiivi on keskeinen osa suomalaisten uusnatsien musiikkialakulttuuria. "Veriyhteys 1"-kokoelma nostatti vuonna 2016 arvostelua, sillä Levykauppa Äx -ketju myi levyä nettikaupassaan. Mediassa nousseen kohun takia levy vedettiin pian myynnistä.

Vapaudenristi on levyttänyt useat levynsä uusnatsien Sakaramiina-levymerkillä. Myös molemmat "Veriyhteys" -kokoelmat on julkaissut Sakaramiina.

Elanto perui natsikeikan

Pyhä kuolema on esiintynyt useilla uusnatsikeikoilla, levyttänyt Sakaramiinalle split-levyn Vapaudenristin kanssa ja on mukana "Veriyhteys 2" -kokoelmalla.

Pyhä kuolema esiintyi viime vuonna 612.fi-yhdistyksen järjestämän itsenäisyyspäivän soihtukulkueen jatkoklubilla. Alun perin keikan piti olla HOK-Elannon omistamassa William K -ravintolassa, mutta Elanto perui esiintymisen artistin äärioikeistoyhteyksien takia. Keikka järjestettiin lopulta Pub Petessä.

Sankar'hauta on verrattain uusi yhtye, mutta on ehtinyt jo esiintyä uusnatsikeikoilla ja "Veriyhteys 1" -kokoelmalla. Yhtye soittaa niin sanottua hatecorea eli natsimielistä hardcore-punkkia.

Uusnatsien turvasatama

Koska keikkapaikkojen omistajat eivät yleensä hyväksy uusnatsikeikkoja tiloissaan, on uusnatsien musiikkialakulttuuri joutunut jo pitkään turvautumaan salaisiin keikkoihin esim. uusnatsien omilla kerhotiloilla.

Nyt tilanteeseen näyttää kuitenkin tulleen muutos.

Uusnatsien musiikkialakulttuuri on joutunut pitkään turvautumaan salaisiin keikkoihin.

Bar Rock Bearissa on kuluneen vuoden aikana järjestetty muun muassa black metal -yhtye Naer Mataronin ja Sielunvihollisen keikka sen jälkeen kun yhtyeiden esiintyminen evättiin Turun Gong-klubilla. Sielunvihollisen kohdalla peruuntumisen syy oli yhtyeen islamofobinen sanoma, Naer Mataronin kohdalla yhtyeen yhteydet Kreikan fasistipuolue Kultaiseen aamunkoittoon. Bar Rock Bear sai ennen keikkaa useita valituksia, mutta se ei reagoinut niihin.

Helmikuussa Bar Rock Bearissa esiintyy suomen tunnetuin kansallissosialistista mustaa metallia (NSBM) soittava yhtye Goatmoon. Goatmoon ei yleensä voi esiintyä julkisesti yhtyeen avoimen kansallissosialistisen sanoman vuoksi. Esimerkiksi Helsingissä Club PRKL perui yhtyeen esiintymisen heinäkuussa 2015.

Näyttääkin siltä että Vantaan Bar Rock Bearista on tulossa uusnatsien musiikkialakulttuurin turvasatama.

Kuljetus natsikeikalle

Sarastus/Kiuas järjestää itsenäisyyspäivänä Vantaan-keikalle bussikyydin 612-marssin päätepisteestä. Keikan yhteistyötahoina mainitaan julisteessa uudehko Northern Brotherhood -nettikauppa ja Kiuas-kustantamo.

NB:n tuotekatalogi on pieni ja yritys melko uusi, mutta sen nettiblogista löytyy selkeää uusfasistista propagandaa.

Lainaus Sarastuksen sivuilta: "Kiuas on läheisessä yhteistyössä Sarastuksen kanssa ja sen henkilökunnan muodostavat lehdestä tutut Timo Hännikäinen, Jarno Alander ja Jarkko Pesonen."

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.