Keywords:

Vappuna huudetaan porvarihallitus alas!

29.04.2016 - 10:45

Suomen kommunistinen puolue osallistuu eri puolilla Suomea työväenliikkeen yhteisiin vapputilaisuuksiin. Puheenjohtaja JP Väisänen puhuu Turussa SKP:n ja Vasemmistoliiton yhteisessä tilaisuudessa samalla lavalla kansanedustaja Li Anderssonin kanssa. SKP:n aktiivit järjestävät perinteisten sankarihaudoilla kunniakäyntien, marssien ja lavapuheiden lisäksi uudenlaista vapputoimintaa.

"Meiltä ette kiitosta saa. Alas porvarihallitus!"

Väisänen vaatii Sipilän, Soinin ja Stubbin porvarihallitusta alas.

– On valhetta ja väärin väittää, että me erilaiset, vieraat ja toisenlaiset olisimme syyllisiä siihen miksi meillä kaikilla menee niin huonosti. Kokoomus, keskusta ja perussuonalaiset lopettakaa jo leikkauspolitiikka ja kansan kyykytys. Te olette Suomen alennustilaan syyllisiä. Meiltä ette kiitosta saa. Alas porvarihallitus! vaatii Helsingissä vappupuhettaan Turkuun valmisteleva SKP:n puheenjohtaja Väisänen.

Feministisestä ja vammaisten perspektiivistä vappua avataan Vantaalla.

– Vammaisten asiat eivät ole sukupuoli-, sosiaaliluokka- eivätkä kulttuuriperimäsidonnaisia. Ne ovat kaikkia ihmisväestöjä koskettavia asioita, koska jos sinulla on keho, niin elämän aikana sille voi sattua mitä tahansa, sanoo vammaisaktivisti ja SKP:n Vappu on naisen nimi -tilaisuudessa puhuva Aura Kaskisydän.

Kaskisydän kertoo tilaisuudessa lisää Invalidiliiton teettämästä tutkimuksesta, jonka perusteella voidaan nähdä, että työllistyneillä vammaisilla naisilla ja miehillä tulotaso on eri kuin valtaväestöllä ja palkka miehillä on parempi kuin naisilla samasta työstä.

Suurpääomaa vastaan kansan vallan puolesta

Uudet vapputoimet eivät poista ristiriitaa suurpääoman ja työväenluokan väliltä. Puheenjohtaja Väisänen ei luota Sipilän hallitukseen koska siltä puuttuvat työn tekijän mahdollisuuksien edistämisen aloitteet ja se tekee tulonsiirtoja työntekijöiltä bisnekselle.

– Hallituksen toimet ovat räikeää tulonsiirtopolitiikkaa työntekijöiltä omistavalle luokalle. Se ei kohenna Suomen kansantaloutta, vaan hyödyttää pelkästään rikkaita ja omistajia. On sietämätöntä, että hallitus puhuu talkoista mutta jättää rikkaat täysin rauhaan, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen.

Vapun puhujalavoilla SKP tekee selväksi että Suomi on pidettävä erossa sodista, sotaharjoituksista ja Natosta. SKP korostaa, että työläisen perspektiivistä vaatimus 10 miljardin asehankintavaltuuksien perumisesta on yksi keskeisistä rauhan ja turvallisuuden vaatimuksista.

– Tarvitsemme sotakoneiden ja aseiden sijaan vahvistaa ihmisten oikeuksia, oikeutta työhön ja perusturvaan. Meidän on sotakoneiden sijaan kehitettävä lähialueyhteistyötä. Hallituksen sotapolitiikkaan ja palkka-aleen on tultava loppu. Työläisten kyykyttäminen on lopetettava ja kotimaisen kysynnän turvaamiseksi on tehtävä reilut, reaaliset palkankorotukset, jotka ovat vähintään kustannustason nousua vastaavat, vaatii Väisänen.

SKP:n tapahtumia täällä >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.