Vasemmisto eteni Tshekin aluevaaleissa

16.10.2012 - 12:16
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Kommunistit saivat loistomenestyksen nousemalla toiseksi suurimmaksi puolueeksi Tshekin aluevaaleissa viime viikonloppuna. Hallituksessa istuvat oikeistopuolueet kokivat murskatappion, kun suurimman kannatuksen sai sosialidemokraattinen puolue.

Demarit saivat 23,6 prosenttia äänistä ja kommunistit 20,4 prosenttia. Suurin oikeisto- ja pääministeripuolue, kokoomuksen veljespuolue ODS sai 12,3. ODS:n kannatus jäi noin puoleen, edellisistä vuoden 2008 vaaleista. Myös muiden oikeistohallituspuolueiden kannatus romahti.

Tshekissä on harjoitettu kovan oikeistolaista leikkauspolitiikkaa, ja aluevaalien tulos oli kansan selkeä vastalause maan nykypolitiikalle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.