Vastavirta-festivaalin osallistujia julki

07.07.2014 - 13:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Vastavirtafestivaaleja on järjestetty joka toinen vuosi Vanhalla ylioppilastalolla. / |

Lauantaina syyskuun 27. päivä parhaat poliittiset keskustelut käydään Vanhalla ylioppilastalolla. Aamukymmenestä pitkälle iltapäivään on luvassa poliittisia keskusteluja, ja illalla talon täyttää Vastavirtaan -konsertti. Päivän keskustelujen lomassa on mahdollisuus erilaisiin tapaamisiin ja työpajoihin ja Vanhalle on suunnitteilla myös oheisohjelmaa, niin sisälle kuin talon edustallekin.

Helsinkiin kannattaa saapua koko viikonlopuksi. Sunnuntaina Kirjan juhlasalissa järjestetään Paikallispolitiikan seminaari, jonka teemana on Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Yöpyjille järjestetään edullista toverimajoitusta ja eri puolilta maata on mahdollista tulla paikalle yhteiskuljetuksin.

Alla ensimmäiset julkistetut tiedot festivaalin ohjelmasta. Aikataulu tarkentuu elokuussa.

Rauha, Ukraina, Nato

Markku Kangaspuro, Suomen rauhanpuolustajien puheenjohtaja, Jyrki Yrttiaho, kansanedustaja (Vasenryhmä). Järjestää Suomen Rauhanpuolustajat.

Keskustelu eläkeiän korotuksesta

Katja Veirto, SAK:n neuvottelija, Johanna Elonen, Rakennusliitto (Elävänä eläkkeelle), Simo Suominen, Kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtaja, pätkätyöläinen. Järjestää Kriittinen AY-verkosto

Orjatyötä vai osallistamista?

Osallistava sosiaaliturva Outi Alanko-Kahiluoto, vihreiden kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, Jouko Karjalainen THL:stä ja Työttömien valtakunnallisen yhteistoimintajärjestö TVY:n puheenjohtaja Jukka Haapakoski. Järjestää SKP:n kunnallis- ja sosiaalijaos

Suomalainen ruokatuotanto – uhanalainen laji?

Keskustelemassa MMT, tutkija Lena Huldén, agrologi Timo Isosaari ja pääluottamusmies, teurastaja Janne Nieminen.

Perhepolitiikka ja tasa-arvo

Kaisli Syrjänen, Pienperheyhdistys, Hanna-Talvikki Vuorinen, Vailla vakinaista asuntoa ry ja Kaisa Niittynen, Sateenkaariperheet.

Hukkuvatko lähipalvelut sote-soppaan?

Keskustelemassa mm. Helsingin sote-lautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila (Sdp), VAS:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo, kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen (SKP ja Helsinki-listat) sekä asukastoimijoita. Järj. SKP:n ja Helsinki-listojen valtuustoryhmä. Lauantaina 27.9. Vanhalla ylioppilastalolla.

Vastavirtaan-konsertti

Lauantai-illan konsertissa Vanhalla esiintyvät muun muassa Sakari Kukko & Helle ja Joose Keskitalo. Sakari Kukon uusi yhtye ottaa vaikutteita afro- ja maailmanmusiikista, ja yhdistelee sitä kotimaiseen perinteeseen. Joose Keskitalo on 2000-luvun arvostetuimpiin lukeutuva laulaja-lauluntekijä, joka vangitsee yleisönsä koruttomilla kappaleillaan.

Sunnuntaina paikallispolitiikan seminaari:
Sote, lähipalvelut ja demokratia

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämislaki on tulossa. Miten käy lähipalveluille, kuntien taloudelliselle ja demokratialle? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan SKP:n paikallispolitiikan seminaarissa. Alustavat mun muassa sosiaalityön professori, Tampereen kaupunginvaltuutettu (SKP) Jari Heinonen ja Tilastokeskuksen yliaktuaari, Hyvinkään kaupunginvaltuutettu (VAS) Olli Savela. Kirjan talolla sunnuntaina 28.9. klo 10-15

Lisätietoja
www.vastavirtafestivaali.com

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.