Vastavirtafestivaali ja SKP:n 90-vuotisjuhla elokuussa

25.04.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 17 / 25.4.2008

Elokuun lopulla tulee kuluneeksi 90 vuotta Suomen kommunistisen puolueen perustamisesta. SKP viettää juhlaa ystäviensä ja kumppaneittensa kanssa järjestämällä Helsingissä Vastavirtafestivaalin. Tapahtuma valtaa 30.–31.elokuuta koko Vanhan ylioppilastalon Helsingin keskustassa ja tulee näkymään myös talon ulkopuolella.


Vastavirtafestivaalin ohjelmassa on toistakymmentä keskustelutilaisuutta, konsertteja, näyttelyitä, katutapahtuma ja iltaklubi. Lauantaina aamupäivällä alkava tapahtuma päättyy sunnuntaina iltapäivällä järjestettävään SKP:n 90-vuotijuhlaan.
Miten muuttaa maailmaa?Seminaareissa ja tapaamisissa keskustellaan muun muassa globaalista kapitalismista ja maailman muuttamisen mahdollisuuksista, 2000-luvun sosialismista, Nokian kaltaisten suuryhtiöiden roolista, julkisten palvelujen yksityistämisen pysäyttämisestä, työehtosopimusjärjestelmän romuttamisen uhkista, Natosta, mediasta, Euroopan sosiaalifoorumista, perusturvasta, naisten roolista SKP:ssä ja tietysti SKP:n historiasta.
HuippuesiintyjiäFestivaalin ja juhlan esiintymislavoille nousevat muun muassa Monna Kamu, Kari Peitsamo, Mikko Perkoila, Ritva Sorvali & Vanhan Jukon kvartetti sekä Steen1. Mukana on myös festivaalitapahtumissa aiemminkin suuren suosion saanut yhtye. Viiden naisen ja viiden miehen kabareehenkinen Kitkerät neitsyet murtaa sukupuoli- ja ikärajoja.
Lippujen ennakkomyyntiVastavirtafestivaalin seminaareihin ja tapaamisiin on vapaa pääsy. Pääsyliput lauantai-illan konserttiin ja klubille sekä sunnuntai-iltapäivän SKP:n 90-vuotisjuhlaan tulevat toukokuun alkupuoliskon aikana ennakkomyyntiin mm. SKP:n piirijärjestöihin.


Ennakolta liput saa edullisemmin. Lauantai-illan konsertin ja klubin lippu on vain 10 euroa (työttömät ja opiskelijat 8 euroa). SKP:n juhlan pääsylippu maksaa ennakkomyynnissä 8 e uroa (työttömät ja opiskelijat 6 euroa).


SKP:n piirien kautta kannattaa varata hyvissä ajoin myös ruokailut ja majoitukset Satakuntatalon kesähotelliin, hotelli Fennoon tai Sokoshotelli Presidenttiin.* MAJOITUSVARAUKSET: Pirjo Eero p. (09) 7743 8120, spartacus(at)skp.fi* YHTEISKULJETUKSISTA kysy SKP:n piirijärjestöistä.* LISÄTIETOJA ohjelmista ww.skp.fi

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli