Venezuela ei taivu uhkailujen edessä

16.08.2017 - 13:30

Venezuelan bolivaarinen tasavalta vastustaa jyrkästi ja kategorisesti Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin epäystävällisiä ja vihamielisiä lausuntoja, joissa Trump uhkaa Venezuelaa sotilaallisella väliintulolla. Tämä on kaikin tavoin Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan tarkoitusten ja periaatteiden sekä kansainvälisen oikeuden normien vastaista, erityisesti voimankäyttö ja sillä uhkaaminen, ja rikkoo valtioiden poliittista riippumattomuutta.

– Trumpin sotaisat julistukset, jotka kuuluvat Yhdysvaltojen hallinnon järjestelmälliseen Venezuelan vastaiseen hyökkäykseen, ovat välitön uhka rauhaa, vakautta, riippumattomuutta, alueellista yhtenäisyyttä, suvereniteettia ja itsemääräämisoikeutta vastaan Venezuelan bolivariaanisessa tasavallassa, vain päivä sen jälkeen kun Venezuelan valtionpäämies Nicolas Maduro Moros oli uudistanut kutsunsa luoda Yhdysvaltojen hallituksen kanssa korkeat, tasa-arvoiset, yhteistyöhön ja keskinäiseen kunnioitukseen perustuvat suhteet, todetaan Venezuelan ulkoministeriöstä.

Imperialistisia ja uuskolonialistisia tavoitteita

Trumpin holtiton uhkailu pyrkii ulkoministeriön mielestä viemään Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen konfliktiin, joka horjuttaa pysyvästi vakautta, rauhaa ja turvallisuutta alueella. Latinalaisen Amerikan ja Karibian valtioiden yhteisön (CELAC) 33 jäsenvaltiota julisti rauhan alueelle vuonna 2014.

Venezuelan bolivaarinen tasavalta varoittaa kansainvälistä yhteisöä suurista uhista.

Venezuelan bolivaarinen tasavalta varoittaa kansainvälistä yhteisöä suurista uhista, jotka kasvavat sen sisällä, aikana jolloin Yhdysvaltojen hallinto vahvistaa imperialistista luonnettaan ja uuskolonialistisia tavoitteita Amerikassa ja selkeästi halveksii Venezuelan kansaa ja sen todistettua pasifistista ja liberaalista kutsumusta.

Venezuelan bolivaarinen tasavalta kehottaa kansainvälisen yhteisön jäseniä ja maailman vapaita kansoja tuomitsemaan selkeästi ja yhtenäisesti tämä vaarallinen hyökkäys Amerikan mantereen rauhaa ja vakautta vastaan. On tullut aika, jolloin kansainvälisten organisaatioiden ja foorumeiden alueella sekä koko maailmassa on vahvistettava kansainvälisen oikeuden säännöt ja estettävä Yhdysvaltojen imperiumin aggressiivinen toiminta Venezuelan kansaa vastaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.