Verkkokaupasta: Karl Marx filosofina uudistettu painos

16.09.2020 - 18:45
(updated: 21.09.2020 - 13:25)

Marx on ajankohtaisempi kuin koskaan. Tämän modernin ajattelun jättiläisen ajatuksilla on edelleen paljon annettavaa niin taloudelliselle, yhteiskunnalliselle kuin filosofiselle keskustelulle. Karl Marxin filosofiaa pohtivan teoksen uudistettu painos on ilmestynyt vastauksena jatkuvaan kysyntään.

Jukka Heiskasen katsaus Karl Marxin filosofiaan on tarkistettu ja laajennettu versio hänen aiemmin ilmestyneestä kirjastaan. Siinä pyritään huomioimaan Marx-tulkinnoissa viime vuosina tapahtuneet merkittävät muutokset, kuten myös se, ettei kaikki ole muuttunut.
Tarkastelussa ovat Marxin käsitykset muun muassa historian kulusta, nykyään ekologisiksi tai ympäristöfilosofisiksi kutsutuista kysymyksistä, vieraantumisesta, tavarafetisismistä, valtion ja vapauden luonteesta, demokratiasta ja diktatuurista, dialektiikasta ja poliittisen taloustieteen metodista.

Teos on helppotajuinen sukellus Marxin ajatteluun.

Tekniikan filosofiaa


Myös tähän asti varsin niukasti keskusteltu Marxin tekniikan filosofia otetaan laajasti esiin. Heiskanen esittää, että Marxin ideat muun muassa tekniikan tieteellistymisestä ja taiteellistumisesta ja tuotantovälineiden saattamisesta yksilöiden hallintaan ovat antoisia vielä internetin luonteesta käytävän kamppailun aikakaudellakin.


Teos on helppotajuinen sukellus Marxin ajatteluun. Se soveltuu myös oppikirjaksi tai opintoaineistoksi erimuotoiseen opintotoimintaan.

 

Demokraattinen sivistysliitto (DSL), Karl Marx-seura. 328 s.

2020

Hinta 25 euroa + toimituskulut (5 euroa).

Tilaa Tiedonantajan verkkokaupasta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Teoria

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.