Vetoomus luottamusmiehen aseman parantamiseksi

07.09.2011 - 16:18
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Suomen elintarviketyöläisten liiton Etelä-Suomen aluejärjestö on käynnistänyt vetoomuskampanjan luottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja muiden työpaikan henkilöstöedustajien aseman parantamiseksi.

– Viime aikoina olemme valitettavasti saaneet näyttöjä siitä, että kaikki työnantajat eivät kunnioita luottamusmiesjärjestelmää. Suomalaisen työelämän suojelemiseksi tarvitaan siksi uusia konkreettisia keinoja, todetaan vetoomuksen tekstissä.

Jokaisen luottamusmiestehtävään ryhtyvän työntekijän pitää voida luottaa siihen, että tehtävää voi hoitaa ilman, että joutuu työnantajan perusteettoman painostuksen tai laittoman toiminnan kohteeksi.

– Haluamme, että lakia muutetaan niin, että se suojaa nykyistä paremmin luottamusmiehiä ja muita henkilöstön edustajia sekä turvaa heidän toimintansa työpaikoilla.

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen sekä muiden henkilöstön edustajatehtävissä toimivien ehdokas-, irtisanomis- ja jälkisuojaa on parannettava nykyisestä, muun muassa niin, että riitautettu henkilöstön edustajan irtisanominen voi astua voimaan vasta lainvoimaisella oikeuden päätöksellä.

– Tämä asia on meille kaikille yhteinen. Me elintarviketyöläiset tulemme viemään vetoomuksen valtuuskuntana kansanedustajille eduskuntaan, todetaan vetoomuksessa.

Keräys on käynnistetty kesäkuussa SAK:n edustajakokouksessa Tampereella. Selliläisten esityksestä edellä mainittu vaatimus kirjattiin SAK:n edustajakokouksessa myös SAK:n uuteen tavoiteohjelmaan.

Allekirjoita vetoomus >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.