VIIKON PAKINA: Arktista hysteriaa

01.12.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 44/2006.

Taas eletään kiihkeintä pikkujouluaikaa.


Mikä siinä on, että suomalaiseen pikkujoulun viettoon liitetään aina juopottelu, törttöily ja rietastelu. Etsiikö tämä arktinen ihmislaji pimeydestä ja syksyn raadannasta tekosyytä ranttaliksi panemiseen.* * *On tehty oikein pikkujouluohjeetkin. Tällaiset:


Tilaisuuteen saapujan on kyettävä liikkumaan juhlapaikalla pääasiallisesti omin voimin. Liikkumisen on tapahduttava suurimmaksi osaksi alaraajojen varassa.


Virvokkeiden tilaamisen tulee tapahtua turhaa melua ja huitomista välttäen. Mikäli tilaaja ei itse pysty tilausta suorittamaan, voivat hänen pöytäseurueeseensa kuuluvat siinä avustaa.


Virvokkeiden nauttiminen tulee suorittaa hillitysti ja kannustushuutoja tulee välttää.


Pöydän alla on kiertosuunta myötäpäivään.


Vieraisiin pöytiin ei saa huudella, ellei kyse ole huutoäänestyksestä tai iskuyrityksestä.


Poistumisen tilaisuudesta tulee tapahtua mahdollisuuksien mukaan omin voimin. Apuvoimien käyttö on kuitenkin sallittua. Ovet, joissa on epätavallisen korkeat kynnykset, ovat ikkunoita.


Poistuttaessa on yritettävä ottaa kaikki omat varusteet mukaan. Vieraat esineet tulisi palauttaa viimeistään viikon kuluttua juhlista.* * *Pikkujouluvitsitkin ovat alkoholin, seksin ja sekoilun huuruisia. Surullisina esimerkkeinä niistä esittelimme vuosi sitten pikkujoulujen luokitteluvitsejä. Kuten:


Tuhkimo-pikkujoulut: Tulet kotiin ilman toista(kin) kenkää.


Iso Paha Susi -pikkujoulut: Henki haisee niin pahalle, että voit puhaltamalla kaataa ladon.


Keisarin uudet vaatteet -pikkujoulut: Heräät aamulla alasti kadulla.


Perinteiset suomalaiset pikkujoulut: Lompakko on tyhjä, kännykkä on hukassa, päässä soi Tango Delirium, etkä uskalla edes vilkaista kuka vieressäsi kuorsaa.


Vuosi sitten jäivät esittelemättä muun muassa seuraavat:


Taru Sormusten Herrasta -pikkujoulut: Muistat eronneesi ystävistäsi, tavanneesi kääpiöitä, tapelleesi kauheasti, puhuneesi puille, kävelleesi pitkiä matkoja ja hävittäneesi sormuksesi heittämällä sen viemäriin.


Nils Holgersson -pikkujoulut: Huomaat lentäneesi etelään jonkun hanhen kanssa.


Peppi Pitkätossu -pikkujoulut: Heräät aamulla hevosen ja apinan välistä.


Kultakutri-pikkujoulut: Heräät partnerisi "Kuka on nukkunut minun sängyssäni?" -kysymykseen.


Joona ja valas -pikkujoulut: Jokin hakkaa sisuskalujasi ja tahtoo ulos.* * *Miksei irtauduttaisi tästä tuhnuisesta perinteestä. Miksei vietettäisi raitista ja siivoa pikkujoulua esimerkiksi teatteriesityksestä nauttien tai joululauluja yhteisesti laulaen.


Yksi rattoisa tapa viettää pikkujoulua voisi olla sellainen, että nauhoitettaisiin etukäteen itsenäisyyspäivän tv-lähetys presidentinlinnasta, kokoonnuttaisiin sitten joukolla katsomaan nauha ja kilpailtaisiin leikkimielisesti siitä, kuka ensimmäisenä pongaa Tomi Putaansuun eli Mr. Lordin. Voittaja saisi pullon alkoholitonta kuohujuomaa.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!