VIIKON PAKINA: Bensaa suonissa

08.08.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 28 / 8.8.2008

Matti Vanhasen ykköshallitus (SDP mukana) poisti varallisuusveron.


Siitä on Vanhasen kakkoshallituksen ollut hyvä jatkaa perintöveron alentamisella, suurituloisia suosivalla tuloveroratkaisulla, yritysten sähköveron puolittamisella, yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdosten veronkevennyksillä, metsänomistajien metsävähennyksellä, ensiharvennuksesta myytävän puun myyntitulojen verovähennyksellä sekä puunmyynnin veronkevennyksellä.


Nyt on sitten tämä "työväenpuolueen" Jyrki Kataisen esittämä tuloveroale


Pieni- ja keskituloisille kohdennettu veroale olisi Kataisen mukaan ollut "kaunis mutta ontto ajatus". Niinpä hän esittääkin veronkevennyksiä "tasaisesti" kaikille. Mikä merkitsee, että mitä suuremmat tulot, sitä suurempi kevennys, ja päinvastoin.


Esimerkiksi vain suhteellisen hyvätuloiset ministerit saavat keskimäärin 2000 euron kevennyksen vuodessa, eli Vanhanen noin 215 euroa/kk, Katainen, Alexander Stubb ja muut noin 130 euroa/kk.


Pienituloiset palkansaajat ja eläkeläiset saavat noin 200 euron kevennyksen vuodessa, eli noin 18 euroa/kk. Sillä saa neljä oluttuoppia tai kilon naudanlihaa, kahvipaketin ja yhden tuopin.


Siis teoriassa. Käytännössä palvelumaksujen, kunnallisveron, elintarvikkeiden sekä energia- ym. maksujen korotukset vievät pienen kevennyksen moninkertaisesti. Sadattuhannet pienituloiset eivät saa mitään kevennystä edes teoriassa.* * *Keinottelun aiheuttamaa öljyn hinnan nousua on käytetty tekosyynä ruoan hintojen rajuun korottamiseen. Tämän perusteella vähävaraiset jo karsivat ruokaostoksiaan ja koulut supistavat ruokalistojaan.


Porvarihallituksen kannattaisikin pian tulla köyhälistöä vastaan erityisellä pettuprojektilla. Pantaisiin leipään puolet petäjäistä ja myytäisiin sitä kohtuuhintaan köyhille sekä kouluruokaloille.


Samalla hallitus voisi antaa metsänomistajille uuden veronalennuksen ns. pettuvähennyksen muodossa.* * *Ranskasta mepiksi valittu kokoomuslainen Ari Vatanen on nimitetty tekemään europarlamentille Nato-mietintöä.


Nato ja Nato-maat ovat polttaneet suuria alueita Afganistanista ja Irakista maan tasalle. Mutta Vatanen moittii, että Suomella ei ole palovakuutus kunnossa, kun on se ei ole liittynyt Natoon.


"Jos Nato kuulostaa niin pahalta, niin muutetaan nimeä. Tehdään Natosta Mato eli "Maailman asukkaiden turvaonnela"", Vatanen ehdottaa.


Entisellä sorateiden virtuoosilla on yhä vauhti kallossaan ja bensaa suonissaan.* * *Kokoomusnuorten kansainvälisen työryhmän varapuheenjohtaja Ilkka Sasi kertoi Aamulehdessä 24. heinäkuuta USA:n nuorten republikaanien pyytäneen kokoomusnuorilta tukea USA:n iskulle Iraniin vielä tämän vuoden aikana


Nyt onkin syytä kysyä Kataiselta ja Jyri Häkämieheltä, miten itse emäpuolue aikoo reagoida avunpyyntöönEERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli