VIIKON PAKINA: Huteja ja osumia

24.02.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 8/2006.

"Nyt muslimit tappavat ja häpäisevät jo toisiaankin." Näinkö suuren yleisön halutaan ajattelevan pilakuvajupakan kuumentamassa ilmapiirissä Irakin tapahtumista?


Poliisiunivormuihin pukeutuneet miehet tuhosivat keskiviikkona aamunkoitteessa räjäyttämällä osan shiiojen tärkeästä al-Askarin pyhäköstä Samarrassa.


"Iskun tekijöiden uskotaan olleen sunnimuslimeita", tiesivät läntiset uutistoimistot ja Helsingin Sanomat.


Shiiamuslimit osoittivat mieltään tihutyötä vastaan. Kaikki sunnijärjestöt Baath-johtoista vastarintaliikettä myöten tuomitsivat teon. Tämä ei auttanut, sillä "kostoksi" tapahtui iskuja sunnimoskeijoita vastaan, ja sunneja myös tapettiin.


Lupaava alku jo vuosia esiin manatulle kansalaissodalle? Ehkä, ehkä ei.


Se, joka oli pyhäkön tuhoamisen takana, ei selvästikään tunne Irakin shiiojen ja sunnien välisiä suhteita.


Se, että sunnit tuhoaisivat shiiojen pyhiä paikkoja tai päinvastoin, on yhtä järjetön ajatus kuin se, että baptistit pommittaisivat katolista kirkkoa Englannissa tai ortodoksit luterilaista kirkkoa Suomessa.


Taas kannattaa esittää kysymys: kuka hyötyy?


USA on yrittänyt tehdä Samarrasta vastarintaliikkeestä vapaan kaupungin, mutta turhaan. Itse puolustusministeri Donald Rumsfeld tiuski kerran epätoivoisena USA:n joukoille:


"Ette voi sallia kokonaista joukkoa turvasatamia tai jatkuvaa esikuvaa kurittomuudesta! Niin että teidän täytyy tehdä sille jotakin!"* * *


Toiseen asiaan. Helsingin Pukinmäessä 41-vuotias mies alkoi mätkiä kylään kutsumaansa ikätoveria sunnuntain vastaisena yönä akustisella kitaralla päähän (HS 21.2.).


Poliiseille isäntä selitti tulistumisensa johtuneen turhautumisesta Janne Ahosen huonoksi jääneen olympiamenestyksen takia.


Amerikassa kaikki on suurempaa ja salaperäisempää, kuten maailman mahtavimman miehen, varapresidentti Dick Cheneyn ampumavälikohtauskin osoittaa.


George W. Bush ilmoitti olevansa tyytyväinen Cheneyn selityksiin, ja valtamedia painoi tapauksen nopeasti pimentoon. Mutta tutkivat journalistit jatkoivat asian penkomista ja saivat selville muun muassa seuraavaa:


Cheney ja hänen metsästystoverinsa Harry Whittington olivat teksasilaisella maatilalla metsästämässä viiriäisiä kahden naisen kanssa, jotka eivät olleet heidän vaimojaan. Heillä ei ollut metsästyslupaa. Cheney ampui Whittingtonia huomattavasti lähempää kuin virallisesti selitettiin. Poliisi päästettiin tutkimaan tapausta vasta 18 tuntia myöhemmin, koska metsästyksen lomassa oli nautittu viinaksia. Eikä tapaus ollut lajissaan ensimmäinen; kaksi vuotta sitten Cheney oli vähällä ampua puolet metsästysseurueestaan Marylandissa.* * *


Pari vitsiä David Lettermanin late night show"sta.


"Nyt osoittautuu, että Dick Cheneyllä ei ollut lupaa metsästää, ja sattumalta osoittautuu, ettei meillä ollut lupaa mennä Irakiin."


"Todellinen kysymys nyt on, onko tämä ainutkertainen tapaus vai yrittääkö varapresidentti tappaa jälleen"EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli