VIIKON PAKINA: Palveleva hallitus

11.01.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 2/2008

Tuoreen gallupin mukaan kansalaiset katsovat, että hallituksen tärkeimmän tavoitteen pitäisi olla hyvinvointipalveluiden turvaaminen. Toiseksi tärkeimpänä tavoitteena pidetään köyhyyden ja sosiaalisen eriarvoisuuden poistamista.


Kansalaiset eivät kuitenkaan juuri luota siihen, että Matti Vanhasen ja Jyrki Kataisen hallitus toteuttaa heidän tärkeimpinä pitämänsä tavoitteet.


Mutta asiaa voitaisiin katsoa myös palvelujen tekemisen näkökulmasta. Kukaan ei voi kiistää, etteikö palvelujen tekeminen olisi hallitukselle sydämen asia. Hallituksen tunnuslausekin on suoraan raamatusta: "Puhu, herra, palvelijasi kuulee."


Palveleva hallitus on eduskunnan suostumuksella auttanut vaikeuksissa olevia suurituloisia antamalla heille verohelpotuksia, optioita ja isoja palkankorotuksia. Pääomatuloja verotetaan kevyemmin kuin palkkoja ja eläkkeitä. Varallisuusvero ja omaisuusvero on poistettu ja perintöveroa kevennetty Ja niin edelleen.


Näillä palveluilla hallitus ehkäisee hyvätuloisimpien vajoamista köyhyyteen ja sosiaaliseen eriarvoisuuteen.


Ja kun hallitus ei voi palvella kahta herraa, niin hyvätuloisimpien auttamiseen tarvittavat rahat täytyy ottaa pienituloisemmilta. Heitähän on suuri enemmistö, joten on mistä ottaa.


Pienituloisempien tulisi olla hyvillään voidessaan yhdessä hallituksen kanssa auttaa Mikael Liliusta, Björn Wahlroosia ja muita hädänalaisia. Sillä kuten sanassa sanotaan, iloista auttajaa jumala rakastaa.* * *Hallituksen auttamislistalla lienevät myös legendaariset Rytsölän veljekset. Toivottavasti he eivät jo ole ehtineet joutua siltojen alle. Rytsölän veljeksistä on paljon juttuja, tässä pari.


Jaakko Rytsölältä kysyttiin lehtihaastattelussa, mihin hän oli käyttänyt ansaitsemansa rahat?


– No, noin 30 prosenttia rahoista on mennyt viinaan, naisiin ja korttipeliin, loput ovat menneet kaikenlaiseen turhaan ja järjettömään haaskaukseen.


Antti Rytsölä tapasi vanhan koulukaverinsa ja kysyi, miten tällä menee.


– Ei mene niin hyvin kuin sinulla. Itse asiassa olen joutunut elättämään itseni viime aikoina katukaupustelijana.


– No sehän sattui, vastasi Rytsölä. – Ei sinulla sattuisi olemaan myynnissä Aleksanterinkatua?


Jaakko Rytsölä oli arkkitehtitoimistossa neuvottelemassa uuden talonsa suunnittelusta.


– Haluaisin taloon kolme uima-allasta. Yksi allas kylmälle vedelle, yksi allas kuumalle vedelle ja yksi allas ilman vettä.


– Miksi haluatte altaan ilman vettä? kysyi arkkitehti.


– Siksi, että kaikki ystäväni eivät osaa uida* * *Mistä muuten voi päätellä, että ilma on todella kylmä?


– Silloin ministereilläkin on kädet omissa taskuissaan.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli