VIIKON PAKINA: Parasta aikaa laput silmillä

01.02.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 5/2008

Ulkoministeri Ilkka Kanervan 60-vuotispäivää juhlittiin näyttävästi.


Suuruudeltaan neljä päivää kestäneet juhlat hakkasivat mennen tullen Björn Wahlroosin ja Sedu Koskisen synttärit. Vain Vesa Keskinen on pystynyt kilpailemaan Iken juhlien kanssa, mutta kyläkauppias onkin viime aikoina ollut viihdelehdissä esillä runsaammin kuin Ike.


Vierasjoukko ulottui Martti Ahtisaaresta huume- ja väkivaltarikoksillaan mainetta niittäneeseen Cannonball-moottoripyöräjengiin. Bandidosin nokkamiehet eivät päässeet kuokkimaan, koska olivat samaan aikaan pääsyytettyinä Jere Karalahden oikeudenkäynnissä. Harmin paikka, huokailivat monet.


Holiday Club Caribiassa pidetyn pääjuhlan musiikkiannista vastasivat mm. Matti ja Teppo sekä Lea Lavén.


Jotkut vähän nyrpistelivät Matin ja Tepon kappalevalintaa, kun nämä kajauttivat: "Löydän kyllä kissankultaa mistä vaan, mutt’ harvoin aidon saan, pian pelkkää kissankultaa olithan, sen vihdoin tunnustan."


Kohteliaana kokoomuslaisena Lavén jätti väliin läpimurtobiisinsä: "Ei oo, ei tuu. Ei tipu lämpöö, enkä sano juu. Ei mua hilpeet hidalgot vie minnekään. Se on kyllä nou tänkjuu."


Juhlan tauolla tärkein puheenaihe oli: Missä on Paula Koivuniemi?* * *"Suomi elää parasta aikaansa", otsikoivat lehdet Kanervan sanoneen juhlaseminaarissaan. Aamukahvipöydissä Kemijärvellä, Haminassa ja muuallakin puhjettiin taputuksiin ja hurraa-huutoihin.


Tarkkaan lukien ilmeni, että Kanervan mielestä "Suomi elää kansainvälisissä suhteissaan nyt historiansa parasta aikaa".


"Paras aika" on sitä, että ulko- ja matkailuministeri Kanerva laatii Suomelle "matkaopasta" ja suomalaisille "ryhmämatkaa" Nato-jäsenyyteen sekä haluaa Suomelta lisäpanostusta Afganistanissa Naton tappion viivyttämiseksi ja Suomen osallistumista Naton nopean toiminnan joukkojen operaatioihin.


Näin toimien "parhaaseen aikaan" ei ehdi pitkästyä. Tuoreessa Naton uudistamisraportissa vaaditaan nimittäin sotilasliittoa valmistautumaan ydinasein suoritettavaan ensi-iskuun, siirtymään konsensus-päätöksenteosta enemmistöpäätöksiin sekä lopettamaan jäsenmaiden kaikenlaiset erivapaudet Nato-operaatioissa.


Kuten tällä palstalla viikko sitten ennakoitiin, Nato-raportista on Suomessa totaalisesti vaiettu. Meitä talutetaan kohti "parhaan ajan" loppua laput silmillä.* * *Pöytälaatikosta löytyi käyttämättä jäänyt värssy ajalta, jolloin Kanerva nimitettiin ulkoministeriksi:


"Lehdestään kun työläisperheen väki uuden ulkoministerin nimen näki, kokos isä perheens" alle kurkihirren, kirjastansa etsi vanhan virren, sanoi kukin kohdaltansa laulakoon: herra maata varjelkoon."EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli