VIIKON PAKINA: Sattumia sopassa

01.09.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 31/2006.

Ville Tiisanoja vakuutti tehneensä päätöksen kiellettyjen aineiden käytöstä yksin kenenkään muun tietämättä.


Yksin kertoi toimineensa myös Martti Vainio vuonna1984. Mitä nyt talonmies Alpo Nyrönen vähän auttoi.


Jari Isometsä vakuutti vuonna 2001 olevansa yksin vastuussa dopingista. Paavo M. Petäjän kasvot punottivat muuten vaan.


Urheiluliiton pomon Antti Pihlakosken mukaan Tiisanoja on "viimeinen mohikaani".


Totta. Kunnes seuraava käry käy.* * *Jyrki Katainen arvosteli Matti Vanhasta EU-johtajuuden puutteesta Libanonin kriisin aikana. "Todellisen eurooppalaisen johtajuuden tällaisessa tilanteessa voi ottaa ainoastaan pääministeri", Katainen sanoi.


Jyrki-boy onkin tiukasti noudattanut tätä työnjakoa. Hän ei ole nimittäin esittänyt itse Libanonin teurastuksesta ja hävityksestä ainoatakaan kannanottoa.* * *Miksi puhemies Paavo Lipponen äksyilee eduskunnan lisärakennukselle annettua nimeä Pikkuparlamentti vastaan?


No. Lipponen kertoi turhaan esittäneensä rakennuksen nimeämistä Miina Sillanpään mukaan. Lipponen muistutti, että sivistysmaissa parlamenttirakennuksia nimetään demokratian merkkihenkilöiden mukaan puolueisiin katsomatta. Jos Sillanpää ei kelvannut lisärakennusta nimettäessä, ei ole paljon toivoa minkään julkisen rakennuksen nimeämisestä Lipposenkaan mukaan.* * *Vihreiden kaupunginvaltuutettu Hannele Luukkainen loikkasi kokoomukseen.


Vihreiden, samoin kuin vasemmistoliitonkin, äänestäminen on kuin venäläistä rulettia. Koskaan ei voi tietää, paljastuuko äänestetty henkilö kokoomuslaiseksi, demariksi vai lääketeollisuuden PR-johtajaksi.* * *Kirjailija Arno Kotro esiintyi sekä tv:n Vaunu-ohjelmassa että Metro-lehden kolumnissaan pasifistina yleistä asevelvollisuutta vastaan vapaaehtoisen asepalveluksen ja palkka-armeijan puolesta. Saman tien Kotro kannatti Suomen liittämistä Natoon. Sikäli johdonmukaista, että Nato-maissa on palkka-armeijat.


Asiaa kannattaisi kuitenkin miettiä vaikkapa 14-vuotiaan irakilaistytön Abeer Qassim al-Janabin kannalta. Johtavan Nato-maan USA:n viisi vapaaehtoista palkkasotilasta raiskasi hänet 12. maaliskuuta, ampui hänet ja sytytti ruumiin tuleen. Sotilaat ampuivat myös Abeerin 6-vuotiaan siskon ja molemmat vanhemmat. Abeerille kokemus Natosta ja vapaaehtoissotilaista jäi viimeiseksi.* * *Suomalaiset musiikkipiirit keräävät soittimia ja muuta musiikin tekemisessä tarvittavaa kuubalaisille musiikkikouluille ja musiikin harrastajille.


Suomen ulkoministeriö suosittelee, ettei Kuubaan vietäisi Suomesta USA:ssa rakennettuja soittimia tai vastaavia. Perustelu on vankka: "Tiedämme, että Yhdysvallat on hyvin tiukka tässä."


Kuten sokeakin kana joskus löytää jyvän, USA näkee kerrankin asian ytimeen: Kuuba on jo nyt yksi maailman musiikkikeskuksista. Sinne vietävät musiikkitarvikkeet ovat USA:n silmissä ohjuksiakin vaarallisempia aseita kuubalaisten käsissä.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli