VIIKON PAKINA: Sensaatiomaisia paljastuksia

14.11.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 42 / 14.11.2008

OECD:n tuoreen tutkimuksen mukaan tuloerot kasvoivat Suomessa vuosina 1995–2005 selvästi nopeammin kuin yhdessäkään muussa järjestön 30 jäsenmaassa.


Tästä on kiittäminen Esko Ahon porvarihallitusta, jonka vuoden 1993 verouudistus kasvatti ansio- ja pääomatulojen verotuksen eron hyvin suureksi


Mutta kiitos kuuluu myös Paavo Lipposen hallituksille (mukana mm. vasemmistoliitto ja vihreät) ja Matti Vanhasen hallituksille, jotka eivät ole lakia korjanneet vaan jatkaneet tuloerojen paisuttamista.


Tuloerojen kasvuvauhdin ykkössija vie Suomelta kunnian, mutta kasvaapa maine.* * *Matti Vanhasen hallitus näyttää vihreää valoa ydinvoiman lisärakentamiselle. Kantaa perustellaan ilmastonmuutoksen torjumisella.


Ilmastonmuutoksen torjumisesta lisäydinvoiman ajajat ovat näköjään keksineet ikiliikkujan, joka sotamies Honkajoelta jäi keksimättä.


Hallituksessa istuvat vihreät tulkitsevat hallituksen ydinvoimamyönteisen ja yhteisesti hyväksytyn – siis myös vihreiden hyväksymän – näkemyksen sallivan heille ydinvoimavastaisen kannan.


Vihreillä on siis linja, yhtä suora ja rehellinen kuin Vihreällä Langalla, joka tienasi ennen kunnallisvaaleja suuret rahat kahdella Fortumin koko sivun mainoksella. Fortum on yksi ydinvoimalan rakentamisluvan hakijoista, mutta esiintyi mainoksissa tuulivoiman tuottajana.* * *Sääliksi käy Helsingin Sanomia. Se on Etyjin tarkkailijoiden todistusten ja itsensä The New York Timesin selvitysten pakottamana joutunut oikomaan aiempia perättömyyksiään elokuisesta Kaukasian sodasta. BBC:n Georgian sotarikoksia koskeneesta paljastuksesta se ei sentään ole hiiskunut.


Kostoa nöyryytyksestä Hesari haki muun muassa jutulla, jonka mukaan Venäjän sisäministeriön joukot ovat ehkä vohkineet käyttöönsä Suomen armeijan uuden M05-maastopukukuvion. "Verhoutuivatko venäläistaistelijat suomalaiskuosiin esimerkiksi Georgian sodassa?"


Muotivarkautta saattoi Hesarin mukaan helpottaa se, että M05-maastopukuhankinta piti kilpailuttaa. Kilpailutuksen voitti belgialainen yhtiö, ja puvut tehdään Bangladeshissa.


Skuuppi lässähti armeijan pelkurimaiseen antautumiseen. Pääesikunnan tiedotuspäällikön Eero Karhuvaaran mukaan minkäänlaisiin toimiin ei ryhdytä, oli kuosikähvellystä tai ei. "Maastokuviota ei voida pitää kansallisena symbolina."* * *EU korjailee mainettaan eurovaalien lähestyessä. Kurkkudirektiivi puretaan. Käyriä kurkkuja saa myydä kurkkuina ensi heinäkuun alusta lähtien.


The Times -lehden mukaan EU suunnittelee myös vaaliuurnan ampumista avaruuteen alhaisen äänestysinnon nostamiseksi. Tempausta suunnittelemaan on palkattu saksalainen PR-firma Scholz & Friends, joka vastasi vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen imagosta.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli