VIIKON PAKINA: Suloinen sana vapaus

17.02.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 7/2006.

Tiedonantaja paljasti viikko sitten, että Muhammed-pilakuvia koskeva jupakka on USA:n uuskonservatiivien sekä Euroopan äärioikeistolaisten harkittu provokaatio. Primus motorina toimivat uuskonservatiivien johtava ideologi Daniel Pipes ja Jyllands-Postenin toimittaja Flemming Rose.


Ei kulunut montakaan päivää, kun aluksi järjen äänellä puhunut Helsingin Sanomat hokasi solidaarisuuden vaatimukset sylttytehtaalle ja alkoi selittää, että sananvapaudestahan tässä on kyse.


Sitä ennen EU:n ykkösmies José Manuel Barroso oli ilmaissut Jyllands-Postenissa tukensa Tanskan hallituksen taipumattomuudelle ja antanut lehdelle synninpäästön toteamalla: "On parempi julkaista liian paljon kuin olla ilman vapautta."


Ja Italian puolifasistinen reformiministeri Roberto Calderoli alkanut pitää Muhammed-pilakuvilla koristeltua t-paitaa.


Lähtölaukauksena Hesarissa julkaistiin Ayaan Hirsi Alin kirjoitus "Tanskan kansa tarvitsee tukeamme".


Torstaina oli sitten vuorossa hyökkäys Matti Vanhasta, Tarja Halosta ja Erkki Tuomiojaa vastaan, koska nämä olivat pyytäneet anteeksi pilakuvien julkaisemista muun muassa natsihenkisen Suomen Sisun kotisivuilla.


"Ehkä olisi syytä pyytää sananvapauden nimissä anteeksi pääministerin lausuntoa", todettiin Hesarin jälkiartikkelissa. Heikki Aittokoski pyysi omassa kommentissaan anteeksi "kaikilta tanskalaisilta"


Hyökkäyksen täydensi rasistinen pilakuva muslimimielenosoittajista.* * *


Mitä sananvapautta Hesari nyt puolustaa?


Sitäkö, että ainoa tie rauhaan Lähi-idässä on "Israelin totaalinen sotilaallinen voitto" (Pipes) tai että "militantti islamilaisuus" on rinnastettavissa fasismiin ja kommunismiin (Rose).


Vai näitäkö:


"Tanskassa olemme nähneet rinnakkaisen yhteiskunnan ilmaantumisen, jossa vähemmistöt harjoittavat omia keskiaikaisia arvojaan ja epädemokraattisia näkemyksiään. Tämä on uusi rintama kulttuurisodassamme." (kulttuuriministeri Brian Mikkelsen)


"Ihmiset eivät enää halua maksaa veroja auttaakseen tukemaan jotakuta Ali-nimistä, joka tulee 5 000 mailin päässä sijaitsevasta erilaisen kielen ja kulttuurin maasta." (Flemming Rose)


"Islamilainen uskonnollinen yhteisö täällä koostuu pateettisista ja valehtelevista miehistä! He ovat sisäinen vihollinen. Troijan hevonen Tanskassa." (Tanskan kansanpuolueen johtaja Pia Kjaersgaard)


Eikä kyse ole vain joidenkin hullujen mielipiteistä. Niiden mukaisesti muslimeja on Tanskassa alettu enenevästi kohdella.* * *


USA:n varapresidentin Dick Cheneyn ampumavälikohtauksesta on lähinnä väännetty vitsejä, vaikka ballistiikan asiantuntijoiden mukaan metsästyskaveri Harry Whittington ei voinut mitenkään haavoittua kerrotulla tavalla, jos Cheney ampui häntä 30 jaardin päästä, kuten väitetään.


Tässä pari vitsiä:


"Tiedättekö, että Dick Cheney kidutti kaveria puoli tuntia ennen kuin ampui häntä."


"Hyviä uutisia, hyvät naiset ja herrat, olemme lopultakin paikallistaneet joukkotuhoaseet. Se on Dick Cheney."EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli