VIIKON PAKINA: Tarua ihmeellisempää

12.12.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 46 / 12.12.2008

Totuus on usein tarua ihmeellisempää.


Helsingin Sanomat julkaisi 24.11. georgialaislähteeseen perustuvan kahden palstan "uutisen", jonka mukaan Etelä-Ossetian puolelta ammuttiin, kun Georgian presidentin Mihail Saakashvilin ja tämän vieraana olleen Puolan presidentin Lech Kaczynskin autosaattue lähestyi 23.11. Georgian poliisin tarkastusasemaa Etelä-Ossetian rajalla.


"Vetoan heti ystäviini Euroopan unionissa, että tästä tapahtumasta tehdään kunnon johtopäätökset ennen kuin on liian myöhäistä", Kaczynski uhosi.


Hesari julkaisi 25.11. yhden palstan uutisen Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin lausunnosta, jonka mukaan ammuskeluväitteessä oli kyse georgialaisten suunnittelemasta tempauksesta ja ärsytysyrityksestä.


Pian myös Puolan turvallisuuspalvelu ABW tuli siihen päätelmään, että väitetty hyökkäys ja ammuskelu oli georgialaisten lavastama provokaatio.


ABW:n raportin mukaan Saakashvili jatkoi ensimmäisten laukausten jälkeen hymyilyä, eivätkä hänen henkivartijansa reagoineet mitenkään. Raportti nostaa myös esiin sen epäilyttävän seikan, että toimittajia kuljettanut bussi oli määrätty ajamaan presidenttien autosaattueen edessä, kun taas georgialaissotilaat olivat komentaneet Kaczynskin henkivartijoiden auton letkan hännille. Näin he eivät voineet todistaa väitettyä ammuntaa.


Tätä uutista Kaukasian sodasta viimeisen asti perättömiä puhunut ja Saakashviliä paaponut Hesari ei enää julkaissut.* * *Irlantilaiset äänestivät viime kesäkuun kansanäänestyksessä "väärin" kaataessaan EU:n perustuslain. Nyt puuhataan uutta kansanäänestystä samasta paperista kosmeettisin muutoksin. Irlantilaiset aiotaan talouskriisin piiskalla pakottaa äänestämään kyllä.


Senkin paperin osalta tulee pätemään sama mitä Valéry Giscard d"Estaing sanoi viime vuonna: "Kaikki aikaisemmat ehdotukset tulevat olemaan uudessa tekstissä, mutta ne tulevat olemaan jollain tavoin piilotettuja ja naamioituja."


Samaan aikaan unioni aikoo käyttää EU-parlamenttivaalien propagoimiseen ja surkean äänestysaktiivisuuden nostamiseen yli 30 miljoonaa euroa. Ruotsalainen "kommunikaatiosta" vastaava komissaari Margot Wallström kirjoitti EU-parlamentin presidentille:


"Ensi vuoden vaaleissa teidän parlamenttinne ja koko unionin oikeutus on vaakalaudalla."* * *Kiellettyään Koskenkorva Viinan EU aikoo kieltää hehkulamput ja korvata ne energiansäästölampuilla. Kerrankin "myönteinen ja järkevä" direktiivi, riemuitsi Kansan Uutiset.


Helsingin Sanomien yleisönosastossa diplomi-insinööri Pekka Grahn kuitenkin väitti, että hehkulamput kieltämällä menetetään niiden lämmitys- ja lämmityskustannusetu.


Pitäisikö kelmeävaloisista energiansäästölampuista siis sanoa kuin Lahtinen tähdistä: – Antaa mar ne valoo sentään.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli