Virtuaalinen Suomen sosiaalifoorumi alkaa tänään

28.08.2020 - 11:00
(updated: 31.08.2020 - 12:48)
Sosiaalifoorumi kerää yhteen eri kansalaisjärjestöjen toimijoita tänä vuonna virtuaalisena, toisin kuin kuvan vuonna 2013. Kuva Suomen sosiaalifoorumi.

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisena. Pääosa tapahtumista on tänä viikonloppuna ja keskusteluja voi seurata nettisivuilta www.sosiaalifoorumi.fi löytyvien linkkien kautta. Monet niistä ovat katsottavissa tallenteena myös myöhemmin.

Ensimmäisissä webinaareissa keskustellaan muun muassa Euroopan unionista ja HX-hävittäjähankinnoista.

EU:n suuntaa huippukokouksen jälkeen arvioivat politiikan tutkija Emilia Palonen, varatuomari Arjo Suonperä ja toimittaja Yrjö Hakanen. Tämä Demokraattisen Sivistysliiton ja Tiedonantajan kello 16-17 järjestämä keskustelu on kuunneltavissa Helsingin Lähiradiossa ja Lähiradion Youtube-kanavalla.

Joensuun Rauhanryhmän keskustelussa hävittäjähankinnasta kello 17 ovat mukana tutkija Eero Lehto, SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen,  erityisavustaja Riikka Suominen vihreistä ja Hävittäjähankinta pysäytettävä -kansalaisaloitteen alullepanija Lotta Laaksonen.

Kirjastojen nykyresursseista ja tulevaisuudesta puhutaan sunnuntaina 30.8. Porin lähikirjastoyhdistyksen sekä Pispalan ja Käpylän kirjastoyhdistysten keskustelussa, johon osallistuvat mm. Suomen Kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno, tietokirjailija Elina Saksala ja porilainen kirjastoaktiivi Jiri Mäntysalo.

Keskustelu sote-uudistuksen uuden vaiheen haasteista on vasta 8. syyskuuta. Siinä emeritusprofessori Juhani Lehto arvioi lausunnoilla olevaa hallituksen sote-esitystä, johtaja Anu Muuri THL:stä tulevaisuuden sote-keskuksia ja toiminnanjohtaja Hanna Heinonen uudistusta lasten ja lapsiperheiden näkökulmasta. Useiden sote-alan järjestöjen ja Vapaus valita toisin ry:n webinaari on katsottavissa www.vapausvalitatoisin.com.

Kaikkiaan sosiaalifoorumiin on ilmoitettu noin 30 keskustelua ja muuta tapahtumaa. Sosiaalifoorumi on kymmenien kansalaisjärjestöjen yhdessä toteuttama tapahtuma, jossa haetaan vaihtoehtoja uusliberalismille ja ratkaisuja Suomen ja maailman ongelmiin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.