Voitontavoittelua vai osuustoimintaa?

11.01.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 2/2008

Suomen suurimman osuusliikkeen jäsenillä on HOK-Elannon vaalissa 22.2.-7.3. mahdollisuus vaikuttaa siihen, millä periaatteilla liikkeen toimintaa ohjataan.


Pääkaupunkiseudulla toimivalla HOK-Elannossa on yli puoli miljoonaa jäsentä. Jäsenet saavat kirjeessä äänestysaineiston ja palautuskuoren. Vaalissa voi ensi kertaa äänestää myös netissä.


Kommunistien ja edistysmielisen osuustoiminnan ehdokaslista tarjoaa vaikuttamisen väylän kaikille, jotka haluavat, että HOK-Elanto kehittää laadukasta ja edullista lähikauppaa, turvaa työntekijöilleen kunnolliset työehdot, lisää jäsentensä vaikutusmahdollisuuksia ja tarjoaa vaihtoehdon koville kapitalistisille arvoille.
75 ehdokasta listallaKommunistien ja edistysmielisen osuustoiminnan ehdokaslistalla on peräti 75 ehdokasta. Mukana on niin kommunisteja kuin sitoutumattomia osuusliikkeen jäseniä kaikista yhdeksästä kunnasta, joissa HOK-Elanto toimii.


SKP:n Helsingin piirin puheenjohtaja Toivo Koivisto on tyytyväinen siitä, että SKP:ssä ja KTP:ssä toimivat kommunistit ovat ensi kertaa 1980-luvun jälkeen yhteisellä listalla ja mukana on myös monia sitoutumattomia. Pieni STP sen sijaan torjui voimien kokoamisen, koska se ei halua olla kommunistien kanssa yhteisellä listalla.
Lähikaupan puolestaKommunistien ja edistysmielisen osuustoiminnan listan vaaliohjelmassa on ensimmäisenä tavoitteena Alepa-lähikauppojen tuotevalikoiman laajentaminen ja hintatason muuttaminen edullisemmaksi.


HOK-Elannon edustajiston jäsen Yrjö Hakanen kertoo, että vaikka Alepat pärjäävät hintavertailuissa muiden kauppaketjujen kanssa, on hintataso Alepoissa korkeampi kuin HOK-Elannon isoissa marketeissa ja kauppakeskuksissa.


– On väärin, että vähävaraisten lapsiperheiden, eläkeläisten ja työttömien muita enemmän käyttämät lähikaupat ovat kalliimpia kuin isot marketit ja Prismat....

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli