Yövuoro Helsingissä

11.05.2016 - 10:30
Pariisissa Nuit Debout -protestit ovat saaneet liikkeelle tuhansia tyytymättömiä. Kuva Nicolas Vigler.

Maaliskuussa startannut Ranskan ”Joukkovoima”, Nuit Debout –protestiliike rantautuu Suomeen. Helsingissä järjestetään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Yövuoro. Pikkuparlamentin puistossa klo 18 alkaen on tarkoitus keskustella ja luoda vaihtoehtoja nykypolitiikalle.

Ranskassa hallitus yrittää työlakeja muuttamalla heikentää maan työläisten työehtoja. Muutoksilla aiotaan helpottaa esimerkiksi työntekijöiden irtisanomista. Nuit Debout -protestien kärki on kohdistunut työlakimuutoksia vastaan, mutta mukaan on tullut teemoja myös laajemmalta pohjalta: protestin kohteeksi on nostettu muukalaisvastaisuus, eriarvoisuuden lisääntyminen sekä talouskuripolitiikka yleisemmin.

Parhaimmillaan sadat tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään sadoissa kaupungeissa niin Ranskassa, Belgiassa, Saksassa kuin Espanjassa.

Ranskan ulkopuolelle liike on levinnyt siitä yksinkertaisesta syystä, että joka puolella Eurooppaa on käynnissä sama talouskuripolitiikka, jolla pyritään kyykyttämään ennen muuta duunareita ja köyhiä.

Vapaamuotoinen keskustelun foorumi

Protestin järjestäjien mukaan Yövuoro ei ole puolue tai ideologia vaan vapaamuotoinen keskustelun foorumi, joka on sitoutunut demokratiaan ja ihmisarvon jakamattomuuteen. Siten rasismille ja fasismille on nollatoleranssi.

Kokoontumisia on jatkossa aina joka keskiviikko.

Kokoontumisia on jatkossa aina joka keskiviikko.

Yövuoro on osa maailmanlaajuista Global Debout –toimintailtaa.

Tapahtuma Facebookissa >>>

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.