Yhteisrintamaan EU:ta ja kapitalismia vastaan

14.05.2014 - 09:36
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
STP:n ehdokaskolmikko: Juhani Tanski, Tommi Lievemaa ja Matti Laitinen. / Heikki Männikkö |

Suomen työväenpuolue STP osallistuu kolmen ehdokkaan voimin EU-parlamenttivaaleihin yhteisellä listalla Suomen kommunistisen puolueen kanssa.

– Tavoitteenamme on entisestään voimistaa kapitalismin vastaisen ja demokraattista muutosta ajavan yhteisrintaman kehittämistä myös EU-vaalien jälkeen, kertoo STP:n varapuheenjohtaja Tommi Lievemaa.

STP vaatii eurovaaleissa radikaalia muutosta nykyiseen kovaan markkinaehtoiseen politiikkaan.

– Tavoitteemme on yhteiskuntapolitiikan muutos, joka tekee oikeutta tavalliselle kansalle. On toteutettava tulonjaon muutos pääomatulojen ja suurituloisten kustannuksella työtulojen ja perusturvan hyväksi. Leikkausten ja yksityistämisen sijaan tulee kehittää julkisia palveluja ja luoda sinne työpaikkoja.

Lievemaan mielestä yhteiskunnallinen aloite on jo liian kauan ollut oikeistolla ja elinkeinoelämällä.

– Niiden ajama politiikka ei vastaa kansan enemmistön etua eikä tahtoa.

Pelastetaan jäsenmaiden itsenäisyys

Tuoreen huuhaa-tutkimuksen mukaan pohjois- ja itäsuomalaiset äänestäjät pitävät EU-vaaleissa tärkeänä ehdokkaan valintakriteerinä kotipaikkaa tai maakuntaa. Kuopiolainen Juhani Tanski on huomannut, että EU-parlamentissa käsitellään perin harvoin EU:n siirtomaiden maakuntien asioita.

STP:n puheenjohtajan mielestä tulevalla viisivuotiskaudella tärkeimmät asiat ovat eurokriisi – halutaanko se ratkaista vai ei – viedäänkö EU:ta kohti liittovaltiota vai puretaanko nykyinen eurojärjestelmä talouden nostamiseksi jaloilleen, pidetäänkö budjettivalta kansallisilla parlamenteilla, estetäänkö pankkiunioni ja tuetaanko rikollisia etelän maiden rahanpesijöitä, veroparatiisihuijareita ja eri maiden spekulantteja kuten tähän asti on tehty – EU:n perustuslakia, EKP:n perusasiakirjaa ja euron vakaussopimusta törkeästi rikkoen. Äärimmäisen tärkeää on estää EU:n ja USA:n TTIP-vapaakauppa- ja sijoitussopimus.

– Eurokriisi on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että on vain kaksi vaihtoehtoa: pelastetaan euro ja uhrataan jäsenmaiden itsenäisyys tai uhrataan euro ja pelastetaan jäsenmaiden itsenäisyys. Itsenäisyys ja nykyisenlainen rahaliitto eivät sovi yhteen, toteaa Tanski.

EU ja kapitalismi on kumottava

Matti Laitinen muistuttaa, että EU on Euroopan kapitalistien yhteistyöjärjestö.

– Eurooppalainen oligarkkiorganisaatio suosii yksityissektoria. Peruskirjassa mainitut ihmis- ja perusoikeudet toteutuvat heikosti. EU:n vaikein ongelma on sen olemassaolo. Tämä ongelma poistuu ainoastaan hajottamalla koko unioni.

Laitisen mukaan unioni tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa, ja sen aikana kertyneitä kokemuksia ja solmittuja yhteistyöverkostoja voidaan hyödyntää tulevaisuuden demokraattisessa Euroopassa.

– Kun kapitalismi ei kykene eikä myöskään välitä ratkaista tuottamiaan ongelmia, se on kumottava ja korvattava elämää kunnioittavalla sosialistisella tuotantotavalla ja tuotantosuhteilla. Sosialismi on erottamaton osa työväenliikettä ja koko ihmiskunnan tulevaisuutta. EU on hajotettava!

Laitisen vaatimukseen yhtyvät sekä STP:n muut ehdokkaat että koko SKP:n lista.

Hyvinvointivaltion puolesta - Ei EU:lle >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa