Yli 15000 rasismia ja fasismia vastaan

25.09.2016 - 11:00

Helsingissä lauantaina järjestetty Peli poikki -mielenosoitus keräsi viranomaisarvioiden mukaan reilut 15 000 ihmistä rasismia ja fasismia vastaan.

Mielenosoituksessa mukana olleita hallituspuolueiden edustajia arvosteltiin kaksinaismoralismista.

Kansalaistorilta Senaatintorille marssinut väki vaati loppua rasismille, fasismille ja natsismille. Äärioikeistolaisten liikkeiden ja poliittisen väkivallan lisäksi monet tuomitsivat myös SOS-hallituksen leikkauspolitiikan, joka lisää tuloeroja ja yhteiskunnallista eriarvoisuutta.

Mielenosoituksessa mukana olleita hallituspuolueiden edustajia arvosteltiin kaksinaismoralismista. Hallituksella jos jollakin olisi keinot käytettävissä äärioikeiston torppaamiseksi. Suomea sitoo esimerkiksi Pariisin rauhansopimus, jossa kielletään fasistiset ja natsistiset järjestöt.

Hallituspuolue perussuomalaisten useat johtavat hahmot ovat ilmaisseet tukensa äärioikeistolaisille liikkeille ja johtoa on myös näkyvästi mukana eräissä oikeistolaisissa liikkeissä. Myös kokoomuksen riveistä on kuultu äärioikeiston toimia sympatisoivia puheenvuoroja. 

Peli poikki -mielenosoitus sujui ilman välikohtauksia. Äärioikeistolaisissa vastamielenosoituksissa oli mukana joitakin kymmeniä osallistuja. Poliisi joutui ottamaan kiinni kaksi oikeistolaista provokaattoria.

Rasismin ja fasismin vastaisia mielenosoituksia järjestettiin eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Tampereella tapahtuma keräsi reilut 500 osallistujaa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.