Yli 5 100 allekirjoittajan uusi vetoomus Lapinlahden puolesta

11.05.2020 - 10:30
(updated: 15.05.2020 - 12:46)
Lapinlahden sairaalan aluetta on puolustettu kansalaistoiminnalla jo kaksikymmentä vuotta. Kuvassa ihmisketju Lapinlahden ympärillä 2018. / Kuva Lapinlahden Lähde, Kirsti-Marja Moberg

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnalle ja valtuutetuille on tänään toimitettu yli 5 100 allekirjoittajan adressi, jossa vastustetaan Lapinlahden sairaalan rakennusten myymistä kiinteistösijoitusyhtiölle ja yhtiölle Lapinlahden puistoon kaavoitettavaa rakennusoikeutta.

Adressin ovat allekirjoittaneet mm. akateemikko Pirjo Honkasalo, Helsingin yliopiston apulaisrehtori Päivi Kousa, professori emeritus Matti Klinge, arkkitehtuurin professori Panu Lehtovuori, arkkitehtuurin historian professori emerita Aino Niskanen ja lähes 50 muuta professoria, Juha Ilonen ja kymmeniä muita arkkitehtejä, sosiaalityön professorit Ilse Julkunen ja Marketta Rajavaara, elokuvaohjaajat Mika Kaurismäki ja Claes Olsson, kirjailija-ohjaaja Neil Hardwick ja ohjaaja Raila Leppäkoski, kirjailijat Pirkko Saisio ja Riikka Suominen, rovasti Helena Haataja, Ateneumin johtaja Marja Sakari, vihreiden johtotehtävissä aiemmin toimineet Yrjö Eero-Koskinen ja Ville Komsi, ympäristöneuvokset Sauli Rouhinen ja Seppo Vuolanto, pääekonomisti Timo Tyrväinen, muusikot Aija Puurtinen ja Markus Nordenstreng, viulisti Yoshiko Arai, oopperalaulaja Pirkkoliisa Tikka, laulaja Tapani Kansa, videotaiteilija Elena Näsänen, valokuvataiteilija Marja Helander sekä näyttelijät Tiia Louste, Sari Mällinen, Terhi Panula, Niko Saarela ja Robin Svartsröm.

”Lapinlahti on kulttuurihistoriallisesti, luontoarvoiltaan ja virkistysalueena ainutlaatuisen hieno kokonaisuus. Alueesta on muodostunut merkittävä hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämisen, kulttuurin ja kansalaistoiminnan keskus”, adressissa todetaan. ”Arvokasta kulttuuriperintöä, monimuotoista viherympäristöä ja ihmisten hyvinvointia ei pidä uhrata kaupalliselle ahneudelle.”

Yli 5 100 allekirjoittajan joukossa on paljon arkkitehteja, taiteilijoita, terveys- ja sosiaalialojen ammattilaisia, opettajia, opiskelijoita, rakentamisen ja ympäristönsuojelun asiantuntijoita sekä kaupunginosayhdistysten edustajia. Mukana on niin kaupan myyjiä, kirvesmiehiä, juristeja, psykologeja kuin lääkäreitä. Suurin osa heistä on Helsingistä.

 

Jatkoa 112 taitelijan, tutkijan ja kansalaistoimijan vetoomukselle

Lapinlahden puolesta -adressi on jatkoa kaksi viikkoa sitten kaupunginvaltuutetuille ja kaupunkiympäristölautakunnalle toimitetulle 112 taiteen, tieteen ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttajan vetoomukselle. Sen allekirjoittajia olivat mm. arkkiatri Risto Pelkonen, akateemikko Juha Leiviskä, elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, Suomen arkkitehtiliiton varapuheenjohtaja Harri Hautajärvi, kirjailija Sirpa Kähkönen, teatteriohjaajat Esa Leskinen ja Lauri Maijala sekä näyttelijät Oona Airola, Laura Birn, Krista Kosonen ja Ritva Oksanen.

Adressi ja sen yhä kasvava allekirjoittajien lista löytyvät tästä linkistä www.adressit.com/lapinlahden_puolest

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.