Yli 600 SAK-aktiivia koolla Helsingissä

23.01.2018 - 13:00

Yli 600 SAK:laisten liittojen aktiivia on kokoontunut Helsingin Messuhalliin keskustelemaan yhteiskunnallisesta tilanteesta sekä erityisesti hallituksen niin sanotusta aktiivimallista, joka kyykyttää työttömiä.

Yhteiskunnallinen tilanne ja kehityssuunta on niin huolestuttava että kansalaisten mitta alkaa olla täynnä. Aktiivimallia vastustava kansalaisaloite on lyhyessä ajassa kerännyt jo reilut 130 000 kannatuskorttia.

SAK:n mukaan aktiivimalli tarjoaa työttömille pelkästään raippaa. SAK vaatii aktiivimallia kumoon. Ääni kuuluu myös työttömille.

Leikkauksia ei voi hyväksyä

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta toteaa, että SAK ei voi hyväksyä työttömyysturvaan kohdistuvia leikkauksia – jo senkin takia, että ne ovat kiky-sopimuksen vastaisia.

Aktiivimallin taustalla on hallituksen haave matalapalkkaisesta työvoimasta.

– Aktiivimalli on paitsi toimeentuloa heikentävä ratkaisu, myös monimutkainen byrokraattinen käppyrä, toiminnallisesti ja sisällöllisesti kelvoton. Ei ole mitään takeita siitä, että aktiivimalli toisi lisää töitä tai että vasta nyt ihmisillä olisi riittävä paine työnhakuun.

Aktiivimallin taustalla on hallituksen haave matalapalkkaisesta työvoimasta. Eloranta huomautti, että haaveella on iso este: ay-liike.

Työttömiä leimataan

Elorannan mukaan kaavamainen, rankaisuun ja raippaan perustuva työvoimapolitiikka on väärä suunta. Sen vuoksi hallituksen valmistelemat aktiivimallin laajennukset on torjuttava. SAK vaatiikin kokonaisvaltaista työttömyysturvan uudistusta, joka tapahtuisi kolmikantaisesti.

Eloranta nostaa esille asenteet työttömiä kohtaan.

– Ylimielisyys ja ylenkatse on pursuillut sosiaalisessa mediassa ja muualla. Työttömältä on viety ihmisarvo. Aktiivimallin vastustajia on leimattu arvottomiksi ja yksinkertaisiksi työnvieroksujiksi.

Tervetuloa mielenosoitukseen!

SAK järjestää aktiivimallia vastustavan mielenilmaisun Helsingin Senaatintorilla perjantaina 2. helmikuuta kello 11 alkaen. Lisätietoja kuljetuksista ja muusta saat täältä.

– On tärkeää, että ay-liike puolustaa työttömiä ja seisoo heidän rinnallaan. Jokainen meistä voi joutua työttömäksi, muistuttaa Eloranta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.