Ympäristötaidetta Vallilassa

21.08.2015 - 08:32
(updated: 17.12.2015 - 16:30)
Sluuppi kertoo, miten Vallilan kirjastossa purjehditaan hengen, sielun ja tiedon valtamerellä. / Tomi Virtanen |

Värjätyistä luonnonsilkkihuiveista koostuva Sluuppi-ympäristötaideteos pääoven yläpuolella muuttaa Vallilan kirjaston purjelaivaksi. Teos on paikoillaan juhlaviikkojen loppuun sakka, mikäli tuulet ovat suotuisia.

Sluupin tekijä, ympäristö- ja yhteisötaiteilija Ritva Harle kertoo, että rakennuksen muoto ja sisältö assosiotuvat hänelle purjelaivaksi; tässä kirjastossa purjehditaan hengen, sielun ja tiedon valtamerellä.

– Tällä purjeella tutkitaan silkin ja teoksen rakenteiden kestävyyttä vaihtelevissa sääolosuhteissa; unelmana on muuttaa kirjasto parkkilaivaksi kesällä 2016, jolloin kirjastorakennus viettää 25-vuotisjuhliaan, sanoo Harle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.