Evo Moralesin vierailuun valmistaudutaan jo
Suomessa asuvat bolivialaiset ovat innoissaan monikulttuurisen maansa presidentin Evo Moralesin Suomen-vierailusta.
Evo on tuonut paljon Bolivian alkuperäiskansojen arvoja ja tapoja valtakunnalliseen ja kansainväliseen politiikkaan. Hänen itsensä mukaan juuri siinä piilee eräs hänen suurista vahvuuksistaan.
– Maassamme arvostetaan rehellisyyttä. Uskon, että juuri rehellisyyteni on auttanut minua hankkimaan kansan luottamuksen, on Evo todennut.
Sympaattiset banderollien maalaajat sanovat, että kysessä on tukimielenosoitus ihmisoikeuksista ja ympäristöpolitiikasta tunnetun johtajan puolesta. Bolivialaiset naisaktivistit maalasivat banderolleja ja toivovat, että Helsingin Senaatintorille tulisi paljon myös suomalaisia.
Tukimielenilmaus on lauantaina 22.5. kello 13 jonka jälkeen Evo Morales puhuu Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa kello 15.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Suomen hallituksen lyhytnäköiset ja suhteettomat leikkaukset uhkaavat perusoikeuksiamme, oikeuttamme kulttuuriin ja hyvinvointiin. Sakset seis! -adressi luovutetaan päättäjille itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 14-16 Helsingin Kansalaistorilla. Adressin voi allekirjoittaa aina 4.12. asti.
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.