Tampereen demarit valitsivat kokoomuksen

03.12.2012 - 09:49
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP:n ja sitoutumattomien ehdokkaiden aktiivien kokous linjasi ryhmän politiikkaa tulevalle valtuustokaudelle. - On pidettävä kiinni Rantaväylä-liikkeen ja muiden kansalaisliikkeiden tavoitteista ja edistettävä niitä kuntapolitiikassa. / Hannu Oittinen |

Tampereen kaupunginvaltuusto aloittaa tulevan valtuustokauden laajennetun aseveliakselin voimin, sillä kokoomuksen ja demarien akselin rasvanipoiksi tulevat vihreät ja vasemmistoliitto.

– Tarjolla ollut valta hirvitti Tampereen demareita siinä määrin, että he kieltäytyivät pormestarin paikasta ja piiloutuivat kokoomuksen selän taakse. Mukaansa demarit saivat vihreät ja vasemmistoliiton, vaikka nyt olisi ollut historiallinen mahdollisuus siirtää kokoomus oppositioon, sanoo SKP:n kaupunginvaltuutettu ja punavihreänä pormestariehdokkaana ollut Jari Heinonen.

Punainen tai punavihreä Tampere ei siis ole luvassa neljään vuoteen. Heinonen asettaa kuitenkin toiveita siihen, että ohjelmaneuvottelut veivät suju kokoomuksen ja kaupungin rahoitusjohdon laatiman käsikirjoituksen mukaan.

– Suurin kanto kaskessa on Rantaväylän tunneli, jonka vastustamiseen demarit ja vasemmistoliitto ovat lupautuneet julkisesti ennen vaaleja. On epätodennäköistä, että kokoomus luopuisi tunnelikannastaan, vallankin kun vanha valtuusto juuri myönsi hankkeelle 6,5 miljoonan euron suunnittelumäärärahan, Heinonen jatkaa.

Todellista vai virtuaalivasemmistolaisuutta?

Kokoomusyhteistyö on tarvinnut perusteekseen erilaisia kiemurteluja. Yksi niistä on demarien väite, että vasemmistoliitto ei olisi suostunut koalition edellyttämään yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa.

– Miten vasemmistoliitto voi olla yhteistyössä kokoomuksen kanssa, jonka politiikka vähäosaisia kohtaan on tosi raakaa? Eli poliittinen nenännyrpistely ei ole todellinen syy. Todellinen syy on vasemmistoliitolle luvassa oleva muhkea sosiaali- ja terveyspuolen apulaispormestarin salkku. Heinonen toteaa, että tuon salkun haltija joutuu myös ottamaan vastuulleen myös muhkeat leikkaukset. Niinpä demarit eivät olleet kiinnostuneet tuosta pestistä.

– SKP on neuvotellut kokoomusakselin ulkopuolelle jäävien puolueiden kanssa teknisen vaaliliiton, joka tuo aiempaa enemmän luottamuspaikkoja, mutta sallii itsenäisen politiikan tekemisen. Nyt on tärkeää linjata yhteisiä tavoitteita ehdokkaina ja vaalityössä mukana olleiden sekä erilaisten kansalaisliikkeiden kanssa, Heinonen sanoo.

Maanantaina koolla ollut SKP:n kunta-aktiivien kokous pitää keskeisenä tehtävänä Rantaväylä-liikkeen toiminnan näyttävää jatkoa ja toiminnan laajaa julkisuutta. Valtuustossa ja lautakunnissa ajettavien asioiden tulee olla sopusoinnussa kansalaisliikkeiden tavoitteiden kanssa eli politiikan on oltava katu-uskottavaa.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (8 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.