Kataiselle vietiin Suomen pisin lasku

10.02.2011 - 12:39
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kataiselle toimitetun laskun viitteenä on SKP, ja lasku pitää maksaa Suomen kansan tilille eräpäivänä 17.4. / Veikko Koivusalo |

Siinä sitä piisaa: 50 metriä laskunauhaa printattuna täyteen porvarihallituksen politiikan syntilistaa ja levitettynä aurinkoisena talvipäivänä Valtioneuvoston eteen Senaatintorille. Lasku koostuu kaikesta siitä mihin porvaripolitiikka on johtanut: nälästä, työttömyydestä, turvattomuudesta, epätasa-arvosta, syrjäyttämisestä, asunnottomuudesta, pätkätöistä, julkisen sektorin ahdingosta ja niin edelleen.

Lista on niin pitkä, että Suomen kommunistinen puolue päätyikin toimittamaan torstaina "lasku- ja leikkausministeri" Jyrki Kataiselle Suomen pisimmän laskun.

– Oikeistohallitus ei muuta osaakaan kuin lähettää laskuja lapsiperheille, pienituloisille ja työttömille. Näissä vaaliessa on kysymys suunnan muutoksesta! Muutetaan laskutuksen suuntaa! totesi SKP:n pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen.

Laskutusoperaation yhteydessä SKP julkisti myös oman veroaloitteensa sekä sitä tukevan vihkosen, johon on kerätty asiantuntijoiden artikkeleita verotukseen, tulonjakoon ja harmaaseen talouteen liittyen.

Lasku viety perille

Kataiselle toimitetun laskun eräpäivä on päivätty eduskuntavaalisunnuntaille 17.4.2011. Viitteenä on SKP, ja lasku pitää maksaa Suomen kansan tilille.

Mutta mikä on laskun loppusumma? Sitä on hankala laskea, mutta lähtökohtana voisi olla vaikkapa ne 9 miljardia euroa, jolla porvarihallitus on eri tavoin keventänyt verotusta.

Itse valtiovarainministeri Katainen ei ehtinyt vastaanottamaan SKP:n delegaatiota, koska oli kuulemma keskustelemassa juuri samaisista verotukseen ja talouskriisiin liittyvistä teemoista OECD:n herrojen kanssa. Kataisen erityisavustaja Juha Kirstilä lupasi viedä laskun ja terveiset ministerille asti.

Maksakoot nyt itse oman laskunsa, eivät ainakaan voi väittää, etteikö lasku olisi tullut perille!

Lue SKP:n verovihkonen verkossa:

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (9 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.