Kemi irti ydinvoimasta!
Kemi on mukana Pyhäjoelle suunnitellussa Fennovoiman ydinvoimalassa kaupungin omistaman sähköyhtiön Kemin Energia Oy:n kautta. Olkiluoto kolmosen rakentaminen on osoittanut, että ydinvoimalan rakentaminen on erittäin kallista.
– Jos Kemi jatkaa mukana olemista Fennovoimassa, Kemin Energialle ja edelleen Kemin veronmaksajille saattaa sieltä vielä tulla aikamoiset lisälaskut, toteaa SKP:n Kemin kaupunkijärjestö.
Kokemukset Harrisburgista, Tshernobylistä ja Fukushimasta ovat osoittaneet, että ydinvoimaloiden turvallista toimintaa ei pystytä takaamaan. Lisäksi ydinvoimaloiden tarvitseman uraanin louhinta aiheuttaa mittavia ympäristöhaittoja. Kemin ei kuulu olla mukana tällaisessa ympäristöä pilaavassa ja turvallisuutta uhkaavassa toiminnassa.
– Muun muassa S-ryhmä, Atria ja kolme paikallista sähkölaitosta ovat äskettäin irtautuneet Fennovoimasta. Kemin Energia Oy:n on liityttävä pikimmiten tähän joukkoon, vaatii kaupunkijärjestö.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Suomen kommunistisen puolueen (SKP) edustajakokous järjestetään tilanteessa, jossa maailma palaa, rauhanliike yskii ja työväenliike etsii uutta kurssiaan. Väistyvä puheenjohtaja Liisa Taskinen tiivistää tilanteen: ”Toivon, että edustajakokouksessa syntyy yhteinen tahtotila ja innostus.”
Mitä sinä olisit valmis tekemään ihmisen ja luonnon riistämisen lopettamiseksi? Hienoa, että sinulla on Tiedonantaja käsissäsi. Olet tarttunut marxilaiseen työvälineeseen. Tämän numeron kannessa nuoret ovat nousseet puuhun. ”Piti saada näkyvä paikka pääministeri Petteri Orpon edustusasunnon edessä järjestetyssä mielenosoituksessa.”
Chilestä Suomeen muuttaneen kirjailijan ja metsäteollisuuden parissa vuosikymmeniä toimineen Luis Astorgan kirja Ikuisesti Suomi: Chileläisen pakolaisen muistelmat julkaistiin tilaisuudessa, joka muistutti enemmän yhteisöllistä heräämistä kuin kirjallista muodollisuutta.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.