CETA-sopimus EU:n ja Kanadan välillä on ensimmäisiä sopimuksia, joilla yritysvalta pyritään ulottamaan hyvinvointivaltion viimeiselle puolustusrintamalle – julkisiin palveluihin.
Article:
Vapaan kaupan viimeinen taistelu CETA-sopimus EU:n ja Kanadan välillä on ensimmäisiä sopimuksia, joilla yritysvalta pyritään ulottamaan hyvinvointivaltion viimeiselle puolustusrintamalle – julkisiin palveluihin.
There are currently 0 users online.
Alkuperäinen kirjoittaja: EiKukaan
Sota alkaa vasta sitten kun valtaeliitti on saanut haluamansa koneiston täydellisesti paikoilleen. Todellista valtaa käsissään pitävät psykopaatit ovat pystyneet ajamaan asiaansa eteenpäin ja rakentamaan järjestelmäänsä koska suurin osa ihmisistä vielä kannattaa sitä. Mutta kun meininki muuttuu tarpeeksi painostavaksi, sukupolvet vaihtuvat ja illuusio vihdoinki rikkoutuu niin tämä globaali orjuutusjärjestelmä on vain pieni kissanpentu siihen leijonaan verrattuna joka kansasta herää. Ihan sama kuinka suuret armeijat niillä on tai paljonko meitä vakoillaan kun kansa lähtee vihdoinkin vaatimaan yhteen ääneen oikeuksiaan. Minä sanon että toteuttakoot valtaeliitti hurjimmatkin suunnitelmansa niin paljastuu heidän todellinen värinsä koko maailman kansalle. Internet ja "globaalistuminen" mahdollistaa maailmanlaajuiset valtarakenteet, mutta myös maailmaanlaajuisen kansalaisliikkeen kun sen aika koittaa.Alkuperäinen kirjoittaja: EiKukaan
Ainut asia mikä pitää yllä tämän hetkistä järjestelmää on illuusio sen välttämättömyydestä ja oikeutuksesta. Sitä ylläpitävä voima on siihen uskovissa ihmisissä. Mutta kun illuusio rikkoutuu, ei valtioilla, etujärjestöillä, poliitikoilla eikä yrityksillä, ei poliisilla eikä armeijoilla ole enää mitään valtaa eikä voimaa. Tehdyt sopimukset on mitätöity, tilillä näkyvät miljardit arvottomia eikä kartanon ympärillä olevat muuritkaan enää pidättele ketään. Heidän valtansa ja voimansa on todellista vain silloin kun me uskomme siihen, mutta savun ja peilien takana ei ole todellisuudessa mitään verrattuna siihe valtaan ja voimaan mitä 7 miljardia ihmistä pitää käsissään. Se on todellista, meidät on vain saatu unohtamaan se.Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Eiköhän, vaikka tässä edelliset kirjoittajat eri mieltä ovatkin, vapaakauppa ole meidän kaikkien etu ja meidän kannattaa sopeutua siihen. Vapaakauppa antaa meille erilaisia palveluja sekä tuotteita edullisemmin mihin muutoin olisi mahdollisuuksia. Se antaa lisäksi töitä sinne mistä niitä on puuttunut joskin se antaa myös aihetta meille jotka olemme kuvitelleet elävämme jossain ylemmässä ”luokassa” elämäntapamme uuteen tarkasteluun. Meidän on sopeuduttava tai jäämme todella häviölle.Me voimme olla enemmän ansaitsevia kuin jotkut kehittyvien maiden kansalaiset keskimäärin mutta se tarkoittaa meiltä kehitystä, niihin samoihin töihin joita siellä tehdään viikko meidän tunti tai päiväkustannuksellamme ei kannata puuttua vaan on koko ajan oltava kehityksen kärjessä. Siihen ei sovi syrjäytyminen vaan jokaisen on ponnisteltava, siihen ei sovi myöskään työttömyys vaan kustannustaso on sovitettava globaaliin tasoon. Hyvää palkkaa voi saada vain työstä jota kehittyvissä maissa ei vielä kyetä tekemään.
On turhaa syyttää mitään ”valtaeliittiä” koska jokainen kansakouluin käynyt pystyy ynnälaskulla havaitsemaan mitä on tulossa, siihen ei salaliittoteorioita tarvita muutoin kuin saamattomien puolustukseksi kun töitä ei viitsitä tehdä, palkkaa kun ei saa tarpeeksi. Nyt pitääkin kysyä, paljonko joku ansaitsee sitä palkkaa eli mihin hintaan työn tuloksen voi myydä? Yrittäjämielisyys on päivän sana ja sitä pitää lisätä palkkatyön ohi. Jokainen meistä on pieni yrittäjä jopa palkkatyöläinen, pitää miettiä onko työpanos sen arvoinen jotta siitä kehtaa laskuttaa palkkana saatavan summan. Onko sen jälleen markkinointi enää kannattavaa bisnestä vai teetkö työsi ostajalle tappiota? Miksi ansaitsisit parempaa palkkaa kuin vaikka intialainen tietokoneinsinööri? Jonka työn tuloksia ostat läppärissäsi viikon palkallasi tai halvemmalla?
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Tuohon edelliseen vielä lisäisin, minun ensimmäinen 286 pohjainen DOS koneeni 2M muistilla ja 20M kovalevyllä maksoi reilun 2 kuukauden bruttopalkkani kun nyt kirjoittelen läppärillä joita saan monta kuukauden eläkkeelläni ja ensimmäinen matkapuhelimeni oli samaa hintaluokkaa kuin tuo 286 mutta ostin talvella uuden kakkospuhelimen hintaan 60€ johon jo päivän eläketulo riittää ja vielä jääkin kahvirahaa.Tuo hintojen pudotus on osin vapaakaupan ja muun globaalin kehityksen tulosta jossa meilläkin aikoinaan oli sormet pelissä vaikka ne nyt ovat meidän jäykän politiikkamme vuoksi joutuneet päästämään irti. Juuri nyt intialaisten Nokialta ostamia suomalaisia kehitystyöpaikkoja ollaan siirtämässä Intiaan tai muualle maailmaan jossa kustannukset ovat järkevämmällä tasolla.
Meidän pitäisi nyt ottaa opiksi jos emme halua pelkkää kurjuutta kuten kreikkalaiset. Äänestäessään niitä jotka lupasivat eniten ilmaista hyvää he eivät tajunneet mihin se johtaa. Poliitikot saattoivat uskoa tulevaan nousuun joka armahtaa heitä mutta meidän ei pidä sellaiseen uskoa, tuskin saamme edes ”amerikanperintöä” jolla maksaa velkamme. Ainakaan minä en luota siihen.