Meidän on löydettävä keinoja, joilla murtautua ihmisten tietoisuuteen.
09.10.2015 - 11:01
#1
Tiedonantaja-tapahtuma ja porvarillinen media
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: AV
Suomalaisesta vasemmistosta on tullut ajopuu, jolla tasapainoilee monenlaisia ryhmiä ja puolueita, erilaisten, sovittelemattomien näkökulmien ristiaallokossa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Jori Porspakka
Hannu on oikeassa, että ehkä annamme periksi jo asiamme esille nostamisessa, on itselläni tästä omakohtaisia kokemuksia kun en ole esim. seurannut miten kirjoituksilleni on loppujen lopuksi käynyt, onko julkaistu vai laitettu mappi ö:hön.
Kehoitus mahdollisuudesta käyttää nettiä on hyvä, kokemusta minulla on siinä mielessä, että mökkiloman aikana opettelin osallistumaan alueemme valtapaikallislehden kommentti- kirjoituksiin, ja täytyy todeta se suureksi mahdollisuudeksi, näinkin huonon kirjoitustaidon omaavalle "kynäilijälle".
Tiedonantaja tilaisuus on mahdollisuus, niin haluttaessa, antaa eväitä meille rivikommareille tehdä kirjoituksistamme "etusivun juttu",
kysymyksillä, Miksi ? Ketä hyötyy ? jne.
Alkuperäinen kirjoittaja: Jokke "Keiju" Karjalainen
Erinomaista, Hannu!
Alkuperäinen kirjoittaja: Juha Tapio
Hyvä kirjoitus Sinulta, Hannu. Kun kirjoitamme blogeihin, olivatpa ne sitten sanomalehdissä tai yksityisiä blogeja, voimme linkittää niitä muun muassa Facebookiin. Tai emme vain voi, vaan meidän on tehtävä niin. Näin ne saavat laajan lukijajoukon. Myös Tiedonantajan juttuja kannattaa linkittää.
Harmi, että Tiedonantajan nettilehti ei toimi lainkaan heinäkuussa. Miksi toimittajat, ehkäpä erityisesti freelancerit ja avustajat eivät voisi kirjoittaa edes muutaman jutun etukäteen, freelancerit ja avustajat myös heinäkuun aikana? Tiedonantajan blogikaan ei päivity heinäkuussa, vaikka blogistit sinne kirjoittavatkin.
Kyllä kommunistien ja muun radikaalivasemmiston menestys on paljon kiinni meistä itsestä. Katsotaan peiliin: Toimimmeko päättäväisesti ja myös uhrauksia tehden kuten luokkakantaisen sosialistin kuuluu?
Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
Voisiko Tiedonantajan bloki- ja keskustelupalstoja masteroida ja moderoida joku muukin kuin henkilökuntaan kuuluva? Voisiko toimitus luottaa muutamaan aktiivin jota ehkä mahdollisesti voisivat vapaaehtoistyönä hoitaa ylläpitoa? Saisiko niin lisää elävyyttä palstoille?
Alkuperäinen kirjoittaja: Järki käteen
Kyllähän se niin on, ettei YLE:n antaman media-ajan tule perustua edellisten vaalien kannatuslukemiin tai mikä pahinta, gallupeihin, vaan jokaiselle puolueelle yhtä paljon ja pienten tulee saada haastaa isot puolueet yhteisissä keskusteluissa, kuten vielä 80-luvulla oli tapana tehdä, nykyisiä paljon tasapuolisempien ja taitavampien, asioihin perehtyneiden toimittajien johtaessa keskustelua.
Perussuomalaisten rasistiosasto on (valitettavasti) osannut hyödyntää verkon keskustelupalstat. Kannatuksen nosto on siis täysin mahdollista pelkästään keskittymällä keskustelupalstoihin, ongelma piilee vain sosialismille ja kommunismille luodun pahan kaiun poistamisessa, johon en kyllä näe muuta ratkaisua kuin vältellä puhumasta kommunismista, vrt. rasismi on nykyään maahanmuuttokriittisyys. Viisaammat kehitelköön uuden vaihtoehtotermin, jossa ei mainita vasemmistolaisuutta, ei sosialismia, ei kommunismia. Itse ehdottaisin oikeudenmukaisuutta.
Alkuperäinen kirjoittaja: leena lampinen
hohhoijaa! Eipä taida keskustelupalstojen ja blogien avulla kannatus kasvaa eikä yhteiskuntajärjestelmä muuttua. Yhtä ja samaa lässytystä lukuunottamatta joitakin valtakunnallisesti tunnettujen älyköitten blogeja. Jos edellä oikeudenmukaisuudeksi nimetty kommunistinen aate olisi Suomessa edes joten kuten voimissaan, tuottaisimme naurettavien blogien sijasta maailmanpoliittisesta tilanteesta niin asiantuntevaa ja iskevää analyysia, että analyysimme ylittäisivät Erkonkin lehtien uutiskynnyksen. Kapitalistisen talousjärjestelmän vihonviimeisin muunnos markkinatalous on taas kriisissä ja arabimaissa velloo edes jonkinniminen vallankumous; me kirjoitamme blogeja ihmisten arjesta! Mamma mia!
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Tiainen
Voi sinua Leena! Tilaa Tiedonantaja, niin tiedät enemmän. Vai pitääkö minun tilata se sinulle? Nimittäin, sano minulle missä lehdessä ruoditaan paremmin maailman tilannetta kuin Tiekkarissa? Erkki Suden loistavat artikkelit esimerkiksi arabimaiden tilanteesta ovat tarkkoja analyyseja ja meidän rivijäsenten tehtävä on viedä niitä kansan syvien rivien tietoisuuteen erilaisten foorumien kautta. Ei sitä herranen aika sentään kukaan muu meidän puolestamme tee. Kai käsität sen, että Tiedonantaja on täydellisessä uutissulussa ja siitä vaietaan kaikin keinoin. Oletko myös sitä mieltä, että kommunistien tulee hylätä oman maan työkansa ja heikoimmassa asemassa olevat ja keskittyä vain maailmanvallankumoukseen? Kaiva nyt Leena ne pölyttyneet Leninin teokset esiin ja lue tarkkaan, niin huomaat miten hakoteille ajatuksinesi olet ajautunut.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Näin puolisivullisena, siis ei kommunistina sanoisin teidän suurimman ongelmanne olevan kommunismin. Minun korviini kun moinen sana ilmestyy niin heti alkaa itsesuojeluvaisto toimimaan.
Sanalla kommunismi on varsin huono kaiku tavis suomalaisen korvissa. Aikoinaanhan sitä piiloteltiin SKDL nimen takana mutta sen aika on ohi ja vasemmisto ei pystyne enää samanlaiseen kannatukseen kuin sotien jälkeen.
SKP:n kannatuksen nostaminen on varmasti työn ja tuskan takana ja tuskin tulee edes noilla onnistumaan siitä piti huolen kommunistien toiminta niissä tilanteissa joissa sillä on ollut valta ja kunnia. Ihmisiä on teloitettu ja vangittu pelkän ajatuksen vuoksi, jos me käyttäisimme samaa määrettä niin jokainen joka sanookin sanan kommunisti olisi vankileirillä.
Yrittäkää edes saada aikaan oikea aatteen naaman pesu, ei sellaista jota nyt on yritetty sanomalla, ei siellä mitään kommunismia edes ollut vaan todellinen. Samaa luokkaa kuin natseilla aikoinaan Saksassa sodan jälkeen. Miettikää mikä on se ydin asiassanne ja miten voitte tulla toimeen vaalivallankumouksella, aseellinen kun on huono vaihtoehto. Aseelliset kun tuppaavat aina kaatumaan samaan asiaan, aseisiin.
Olette itse väittäneet, ettei kommunismi ole uskonto joten sitä voi muuttaa, kitkekää siitä ne aiheet pois joita ihmiset vierastavat kuten ehdoton kommunismin yksinvalta ilman demokratiaa joka on tähän mennessä aina ollut käytäntö. Ottakaa toisten vapaaehtoinen auttaminen ja tukeminen pääkohdiksi täyden vapaaehtoisuuden ohella. Siitä se saattaa lähteä jollain uudella nimellä.
Alkuperäinen kirjoittaja: leena lampinen
Taas puhutaan aidasta ja aidan seipäästä. Minähän vain kyseenalaistan keskustelupalstojen ja plokien merkityksen yhteiskunnallisten muutosten edistämisessä. Lisäksi toivoin hartaasti eli suorastaan vaadin ulostuloja, jotka ylittävät Erkonkin lehtien uutis- tai artikkelikynnyksen. Tiekkaria luen verkkolehtenä saadakseni edes jonkinlaisen kuvan siitä, mitä maailmassa oikeesti tapahtuu. Ikäväkseni olen usein edelleen huuli pyöreänä Tiekkarin jutut luettuani. Oikean tiedon hankkiminen on nykyisin entistäkin vaikeampaa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
Leena Lampisen kirjoitusta tulee kuvata sanalla haasteellinen eikä sanalla virheellinen. Mutta haasteellisuudessakin pitää nähdä se mitä maailman laajuisen kapitalistiluokan ylivalta on.
"tuottaisimme naurettavien blogien sijasta maailmanpoliittisesta tilanteesta niin asiantuntevaa ja iskevää analyysia, että analyysimme ylittäisivät Erkonkin lehtien uutiskynnyksen."
Tuosta minulla on sellainen käsitys että mitä iskevämpi ja paremmin perille menevä analyysi jostakin asiasta onnistutaan laatimaan niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä se vaietaan Erkonkin lehdissä kuoliaaksi.
Minusta ei ole suurien analyysien laatijaksi, mutta siitä huolimatta saan kerta toisensa jälkeen havaita että esim. Hesarin keskustelupalstalle lähetetty kirjoitus jätetään julkaisematta jos olen onnistunut osoittamaan jonkin uuden ja oleellisen näkökohdan aiheeseen, eteenkin jos olen onnistunut muotoilemaan tekstin sillä tavalla että kukaan ei vedä siitä hernettä nenäänsä.
En tarkoita sitä etteikö porvarillisen mediankin käyttöä pitäisi harrastaa, mutta näkisin kuitenkin ympäröivän todellisuuden sellaiseksi että parhaat mahdollisuudet tänä internetin aikana piilevät kuitenkin siinä että luodaan media jota seurataan, johon osallistutaan laajamittaisesti.
Tiedonantaja.fi saattaisi olla sellainen, mutta luultavimmin jossakin vaiheessa aika ajaa tämän ohitse.
Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
Kaipaan myös Lampisen mainitsemia analyysejä mutta epäilen Aallon tavoin niiden jäävän porvarillisessa lehdissä uutiskynnyksen taakse. Mutta toisaalta ei niitä netin keskivertokäyttäjätkään lue. Ne ovat aivan liian raskaita ja pitkiä käsiteltäväksi tässä muodossa. Täällä pitää olla pinnallista ja tunteisiin vetoavaa. Pitäisi siis muotoilla vankasta substanssista eri kohderyhmille ja välineille omat viestinsä ja pinnallisemmasta helpot reitit syvemmän tiedon äärelle. Käiken tämän pitäisi muodostaa eheä kokonaisuus.
Alkuperäinen kirjoittaja: leena lampinen
Hei, Matti Aalto! Minäkin odotin Tiedonantaja.fi verkkolehdeltä hyviä pääkirjoituksia,hyviä ulkomaanuutisia,hyviä artikkeleita ja korkeatasoisia keskusteluja. Vähän mutta hyvää niille, jotka kielitaidottomina eivät pysty muuten seuraamaan politiikkaa ja tapahtumia. Olenko ainoa pettynyt? Ovatko voimavaramme todella näin vähissä?
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Tiainen
Leena!
Lueskelin juuri täältä Erkki Suden pääkirjoituksia ja minusta ne ovat erittäin hyviä ja laadukkaita. Mitä itse niissä parantaisit? Erkki pureutuu juurta jaksain eri kansainvälisiin tapahtumiin ja tilanteisiin sekä paljastaa uupumatta imperialismin konnankoukut.
Mitä tulee blogikirjoituksiin, niin tiedätkö paljonko niitä luetaan? Minä tiedän kohtalaisen tarkkaan. Siinä missä toreilla jaetaan tiekkareita muutamia satoja, niin minulla on päivittäin 500 - 1000 lukijaa joissa kirjoitan samoja arjen asioita ja myös kansanvälisistä asioista kuin tiekkari kirjoittaa. Jos me haluamme saada ääntämme kuuluviin ja aatettamme esille, niin muun toiminnan ohella sosiaalinen media on siihen oivallinen väline.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Se ei Hannu ole tuo Susi päässyt eroon "Pravda kulttuurista" eli hän selostaa asiat siten kuin niiden kommunistin ja kommunismin kannalta hänen mielestään tulisi olla, välittämättä siitä miten ne todella ovat.
Esim. Norjan tapauksessa on todellinen lapsus, norsun kokoinen, lainaus Sudelta: ”tappaja Anders Behring Breivik toimi yksin, yksi asia oli varma: on olemassa selvä yhteys USA:n ja Euroopan hallitsevien porvaripuolueiden ja median tukemalla kiihotuskampanjalla muslimeja vastaan ja 76 ihmistä murhanneen fasistin poliittisten motiivien välillä. ”
Tuo lainaus kuuluu juuri tuohon mainitsemaani ryhmään. Muslimeja vastaanhan ei ole olemassa mitään isompaa kiihotuskampanjaa vaan terrorismia vastaan.
Terrorismin kitkeminen on niin tärkeää, että sitä vastaan pitääkin hyökätä kaikin tavoin kuten muutakin epäjärjestystä joka häiritsee rauhanomaista eloa. Noissa kirjoituksissaan Susi saisi ottaa oppia vapaasta lehdistöstä ja kertoa faktat eli todellisuuden ja jättää tulkinnat lukijan tehtäväksi.
Mietihän hieman Hannu kun retostelet 1000 lukijan blogilla, paikallislehti Turun Sanomat saa päivittäin noin 110'000 levikillään ainakin tuplamäärän lukijoita. Matkaa on vielä tuohonkin vaatimattomaan saavutukseen.
Kyllä kommunismin aate on ollut esillä niin kauan kuin muistan ja siihen se onkin kuivunut kun totuus on tullut ilmi sen saavutuksista. Meidän sukupolvemme ei siihen luota ja se helposti periytyy tulevaisuuteen koska nyt ei sensuuri juurikaan iske asiasta keskusteluun ja tulosten vertailu toiveisiin on todella musertavan näköistä kommunismin ollessa kyseessä. Kaikki yritykset ovat tehneet mahalaskun.
Olisikohan syytä tehdä Lutherit eli alkaa kommunismin uskonpuhdistus?
Alkuperäinen kirjoittaja: Aaro Virta
Hyvä "Työeläkeläinen": Jalkautukaa vaihteeksi Helsingin kadulle, valitkaa summanmutikassa kymmenen vastaantulijaa, ja kysy, onko heidän mielessään olemassa yhteys Islamin ja terrorismin välillä. Itse asiassa suosittelisin muutenkin jalkautumista ulos näyttöpäätteen ja paikoilleen jämähtäneen näkökulman äärestä ja ulos avaraan maailmaan. Katsokaa Libyaa. Katsokaa Kiinan ja Yhdysvaltojen kansantalouksia. Katsokaa valtavirtamedian otsikoita ja verratkaa niitä vaikkapa Global Researchin antamiin tietoihin. Perehtykää historiaan. Käykää kieli- ja kirjoitusopin kertauskurssilla. Kaikki nämä aktiviteetit olisivat varmasti Teille hyväksi.
Kirjoitatte, että terrorismia vastaan on hyökättävä kaikin tavoin. Oletko valmis toteuttamaan uhkauksesi? Osta ase, Yhdysvaltain presidentti on tuossa suunnassa. Miksi juuri hän? Miksi ei Al-Qaidan johtosolu, näin esimerkkinä? Vastaus on yksinkertainen: kuinka monta sotaa muslimijärjestöt ovat viime vuosina aloittaneet? Entä kuinka monta miljardia lienee Saudi-Arabia syytänyt sotatoimiin? Entä mikäköhän mahtaa olla se maa, jolla on tuhat sotilastukikohtaa ympäri maailmaa, maailman toisiksi suurin ydinasearsenaali, ja budjetti, josta kaksi kolmasosaa päätyy suoraan tai epäsuorasti sotatoimiin eri puolilla maailmaa?