Anneli Saulille valtionpalkinto

23.11.2010 - 13:59
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Anneli Sauli (vas.) näytteli ylistetyssä ja palkitussa Kohtaamisia-elokuvassa Jenni Banerjeen kanssa. / Pystymetsä Oy/YLE Teema |

Näyttelijä Anneli Sauli on saanut tämänvuotisen taiteen valtionpalkinnon.

Palkinnon perusteluissa todettiin, että Sauli on tehnyt vuosikymmeniä jatkuneen uransa aikana nelisenkymmentä elokuvaroolia, joista toistakymmentä Saksassa. Hänen tunnetuimpiin elokuvarooleihinsa lukeutuu vuonna 1953 ensi-iltansa saaneen Hilja maitotytön nimirooli. Tänä vuonna hän näytteli Saara Cantellin ohjaamassa elokuvassa Kohtaamisia.

Palkintoperusteluissa kehutaan myös Saulin kykyä heittäytyä yhä uudelleen uusiin haasteisiin. Hänessä on edelleen samaa valovoimaisuutta, jolla hän vangitsi katsojat 50-luvulla.

Anneli Sauli on myös vastikään asettunut ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa SKP:n ja Vaihtoehtolistalle Helsingin vaalipiirissä.

Saulin lisäksi palkittiin kirjallisuudentutkija Pekka Tarkka sekä Aasia Helsingissä -yhdistys.

Kohtaamisia-elokuva Tiedonantajassa >>>

Anneli Saulin haastattelu vuodelta 2008 >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (7 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.