Argentiina vetäytyy oikeistolaisesta Lima-ryhmästä ja tuomitsee Venezuelan saarron

26.03.2021 - 16:00
(updated: 07.04.2021 - 11:45)
Presidentti Alberto Fernándezin hallitus vetäytyi Lima-ryhmästä 24. maaliskuuta. Kuva: Alberto Fernández / Twitter

Argentiinan hallitus on eronnut virallisesti Latinalaisen Amerikan oikeistohallitusten Lima-ryhmästä 24. maaliskuuta, kertoo peoplesdispatch.org. Samalla maa tuomitsi Venezuelan kauppasaarron.

Presidentti Alberto Fernándezin hallitus kritisoi lausunnossaan rankasti Lima-ryhmän Venezuelaa vastaan kohdistamaa eristämispolitiikkaa. Eristämisen sijaan Argentiinan hallitus ehdotti osallistavan vuoropuhelun lisäämistä maan auttamiseksi.

Oikeistolaista Lima-ryhmää tukee Yhdysvallat, Amerikan valtioiden järjestö (OAS) ja Euroopan unioni (EU). Se perustettiin elokuussa 2017 Perun pääkaupungissa Limassa. Argentiina liittoutui ryhmän kanssa entisen konservatiivisen presidentin Mauricio Macrin hallinnon aikana.

Ryhmä on ilmaissut tukensa Yhdysvaltojen yksipuolisille pakkokeinoille Venezuelaa vastaan, maahan kohdistettuihin väkivaltaisiin epävakautustoimiin sekä oppositiopoliitikko Juan Guaidón laittomalle itsensä julistukselle väliaikaiseksi presidentiksi.

Argentiinan hallitus kritisoi Yhdysvaltojen Venezuelaa kohtaan asetettuja yksipuolisia pakkokeinoja. Lausunnossa korostettiin, että "tilanteessa, jossa pandemia on aiheuttanut tuhoja alueella, Venezuelalle ja sen viranomaisille määrätyt pakotteet ja saarto sekä vuonna 2020 tapahtuneet epävakauttamisyritykset ovat vain pahentaneet väestön tilannetta."

Argentiinan hallitus myös korosti, että se etsii rauhanomaisia, demokraattisia ratkaisuja, joissa kunnioitetaan kunkin valtion suvereniteettia ja sisäpolitiikkaa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat