Esko-Juhani Tennilä on kuollut

08.04.2024 - 15:00
(updated: 21.04.2024 - 11:35)

Pitkään Lapin kansanedustajana toiminut Esko-Juhani Tennilä on kuollut. Lauantaina 76-vuotiaana kuollut Tennilä toimi monissa luottamustehtävissä myös SKP:ssä ja Rovaniemen kaupunginvaltuustossa.

Tennilä toimi kansanedustajana 36 vuotta, syksystä 1975 kevääseen 2011. Hänen kannatustaan kuvaa se, että kun SKDL ei ottanut 1983 Tennilää enää listalleen, hänet valittiin Lapin suurimmalla äänimäärällä kansanedustajaksi valitsijayhdistyksen listalla.

SKP:n ja SKDL:n hajaannuksen jälkeen Tennilä valittiin eduskuntaan Demokraattisen Vaihtoehdon ja sitten Vasemmistoliiton ehdokkaana.

Esko-Juhani Tennilä toimi SKP-yhtenäisyyden puheenjohtajana 1989-1990. Toimittajana uransa aloittanut Tennilä toimi myös Tiedonantajan avustajana.

Lapin asioiden räväkän ajamisen ohella Tennilä tunnettiin Naton vastustajana sekä idänkaupan ja arktisen alueen yhteistyön edistäjänä. Hän julkaisi useita kirjoja, niin poliittisia pamfletteja kuin runoja, lastenkirjoja ja muistelmia. Tennilä oli myös aktiivinen jalkapalloilija.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa