Tampereen teollisuustyöväen ammattiosasto 7:n jäsenet Gazan alueen siviiliväestön puolella

19.09.2024 - 16:00
Palestiinan tukimielenosoitus Helsingissä 20.10.2023. Kuva Emma Grönqvist

Teollisuus7 julkaisi tällä viikolla julkilausuman Gazan siviiliväestön puolesta. Ammattiosasto on Tampereen teollisuusalueen suurin ja siihen kuuluu yli 4000 jäsentä.

– Me Tampereen teollisuustyöväen ammattiosasto 7:n jäsenet emme hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Arvioiden mukaan Gazan sodassa noin 40 000 ihmistä on tähän mennessä saanut surmansa. Heistä lapsia on noin 14 000, julkilausumassa sanotaan.

– Vaadimme välitöntä tulitaukoa ja rauhanneuvotteluja Israelin ja Hamasin välille. Suomen hallituksen on ryhdyttävä välittömiin ponnistuksiin edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi. On häpeällistä ja moraalitonta jatkaa kauppaa maan kanssa, joka syyllistyy palestiinalaisalueiden siviiliväestöön kohdistuviin sotarikoksiin. Milloin Suomen ulkopoliittinen johto todella ottaa ohjenuorakseen YK:n ja kansainvälisen oikeuden periaatteet, kysytään julkilausumassa.

Teollisuus7:n mielestä tähän mennessä tehtyjä ulkopoliittisia ponnisteluja Suomen osalta voidaan kuvata vaatimattomiksi.

– Vaadimme Suomea lopettamaan kaupallisen yhteistyön Israelin ja sen alueella toimivien yritysten kanssa. Haluamme korostaa, että tämä koskee myös kaikkea asekauppaa Suomen ja Israelin välillä, julkilausuma päättyy.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa