Tiedonantaja-festivaali 19.-20. lokakuuta Vantaalla

05.09.2024 - 14:30
(updated: 12.09.2024 - 14:25)

Tiedonantaja-festivaali kokoaa jälleen eri alojen aktivisteja, tutkijoita, poliitikkoja, artisteja ja kansainvälisiä vieraita etsimään vaihtoehtoisia ulospääsyjä sodista, ympäristökriisistä, median yksipuolisuudesta ja politiikan vaihtoehdottomuudesta. Festivaali järjestetään viikonloppuna 19.-20. lokakuuta 2024 Vantaan Myyrmäessä Myyräncolo -kulttuurikeskuksessa.

Festivaalin avauskeskustelusSA vieraana lauantaina 19.10. Euroopan vasemmiston puheenjohtaja Walter Baier ja Suomen Kuuban suurlähettiläs Beatriz Parra González. Keskustelussa mukana myös Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Tiina Sandberg. Juontajana Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén.

Ympäristökeskustelussa teemana metsät: hiilinielut ja hiilivarastot, avohakkuut, hiilidioksidipäästöt ja luonnon monimuotoisuus. Ilmastonmuutoksen (kuivuus ja kuumuus) aiheuttamat suuret metsäpalot. Metsien yksityisomistus – miten pystytään toteuttamaan metsiä koskevia laajoja toimenpiteitä?

Rauhankeskusteluissa puhuttaa pakolaisuus. Kuullaan alustus YK:n pakolaissopimuksesta ja Suomen hallituksen pakolaispolitiikasta sekä puheenvuoro maahanmuuttaneen näkökulmasta: miten suhtauduttiin 1980-luvulla ja miten suhtautuminen on muuttunut nykypäivänä. Rauhankeskusteluissa myös aiheena Palestiinan vapautus.

Työelämäkeskustelussa työväen toimintavapaudet ja lähiaikojen strategiat toiminnan muodoista ay-liikkeellä.

Teemana myös joukkoliikenne ja yksityisautoilu. Vaihtoehdot ja rahoitus joukkoliikenteen laajentamiseen, tunteet ja henkilökohtaisuus liikennepolitiikassa sekä ekologisen muutoksen toteuttaminen liikenteessä, irti yksityisautoilun pakosta, haitallisen vastakkainasettelun ja aggressioiden kääntäminen yhteisten hyvän tavoitteluun

Tiedonantaja on se lehti, joka tuo esille ja analysoi kaikkia niitä teemoja, jotka ovat festivaalillakin keskustelun kohteina. Viime tapahtumat Suomessa ja maailmalla ovat taas kerran osoittaneet, että marxilaista kommunistista lehteä tarvitaan vastapainoksi kapitalistien medioille. Kuten lehden nimikkolaulussa sanotaan ”Tiedonantaja porvareitten metkut paljastaa. Tuki työläisjoukkojen, ääni luokkakantainen. Ase taistelussamme on Tiedonantaja!”.

Uudellamaalla järjestetään jo ennen festivaalia paikalliskeskusteluja, joissa mukana keskustelemassa mm. paikallisia poliitikkoja, aktivisteja ja kulttuuriväkeä. Tapahtumat voit katsoa lehden verkkosivuilta ja SKP:n Uudenmaan piirin verkkosivuilta.

Tapaamisiin Vantaalla, toverit ja ystävät!

Tiedonantaja-festivaalin tekijöinä mm.:

Tiedonantaja

Euroopan vasemmisto (European Left)

Demokraattinen sivistysliitto

Suomen kommunistinen puolue

Kommunistinuoret ry

Spartacus-säätiö

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Mainos