Keywords:

Vasemmistolle vaalivoitto Sri Lankan presidentinvaaleissa

26.09.2024 - 14:45
Sri Lankan uusi presidentti Anura Kumara Dissanayake. Kuva Wikimedia commons

Vasemmistokoalitio NPP:n ehdokas Anura Kumara Dissanayake on voittanut viime lauantaina 21.9. järjestetyt Sri Lankan presidentinvaalit. Dissanayake keräsi ensimmäisellä kierroksella yli 42 ja toisella kierrokselle yli 55 prosenttia äänistä. Lähes 7 miljoonaa srilankalaista antoi tukensa NPP-koalition lupaamille sosiaalisille uudistuksille, demokraattisten oikeuksien laajentamiselle, korruption vastaiselle työlle ja julkisten palvelujen rakentamiselle. 

NPP-koalition suurimpana puolueena on kommunistinen JVP-puolue ja koalitio kokoaa monimuotoiseen yhteistyöhön yhteensä lähes 30 puoluetta, ammattiliittoa sekä naisten oikeuksien järjestöjä ja nuorisojärjestöjä. NPP on mobilisoitunut ja saavuttanut kansansuosiota varsin nopeasti. 

Vaalivoitto on valtava ilouutinen koko kansainväliselle kommunistiselle- ja työväenliikkeelle. Se on myös avain Sri Lankan kansalle saavuttaa kipeästi tarvittuja rakenteellisia uudistuksia yhteiskunnassa kuten sosiaaliturvan rakentamista, koulutuksen ja terveydenhuollon vahvistamista, taistelua eriarvoisuutta, köyhyyttä ja syrjäyttämistä vastaan sekä tasa-arvon ja ekologisen muutoksen ajamista.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat