Ay-liike protestoi Sipilän toimia

30.11.2016 - 13:30

PAMilainen keskolaisten ammattiosasto on julkaissut internet-sivuillaan tiedotteen, jonka mukaan he valmistautuvat poliittiseen lakkoon, mikäli sananvapautta ja lehdistön vapautta yritetään rajoittaa.

Ammattiosaston varapuheenjohtaja Joonas Tuomivaara katsoo, että Suomen Kuvalehden julkistamat tiedot pääministeri Sipilän toimista YLEn toimitusta kohtaan muistuttavat kovasti diktatuureista tuttua tapaa, jossa media valjastetaan toimimaan päättäjien äänenkannattajina.

– Neuvostoliitto tai Berlusconin Italia tästä kieltämättä tulee mieleen, Tuomivaara toteaa.

Ammattiosasto ei kerro tiedotteessaan, koska mahdollinen lakko alkaisi. Se kuitenkin kertoo valmistautuvansa siihen.

– Tiedotamme asiasta henkilöstöämme ja pidämme huolta, että työntekijät ymmärtäisivät, kuinka vakava asia lehdistövapauden rajaaminen on, jotta he sitten H-hetkellä ovat valmiita, mikäli lakkoon päätetään ryhtyä, Tuomivaara päättää.

Kauppalehden tietojen mukaan myös muutamat Metalliliiton ja Suomen elintarviketyöläisten liiton (SEL) jäsenet ovat olleet Tuomivaaraan yhteydessä asian tiimoilta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.