Ehdoton ei lukukausimaksuille

04.03.2010 - 12:34
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Opiskelijat osoittivat mieltään yliopistolakia vastaan Tampereella. / Pentti Airola |

Opetusministeriön työryhmä on esittänyt opiskelijoille tuhannen euron lukukausimaksua. Toistaiseksi on epäselvää, koskisiko lukukausimaksu vain yliopistoja vai myös ammattikorkeakouluja.

Nykyään lukukausimaksuja voi jo kokeiluluonteisesti soveltaa ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille syksystä 2011 alkaen. Kokeilu koskee myös ammattikorkeakouluja.

Kommunistisen nuorisoliiton pääsihteeri Irene Auer tyrmää esitykset koulutuksen maksullisuudesta. Hänen mukaansa kyseessä on jälleen vakava esimerkki siitä, miten porvarihallitus pettää ja johtaa kansalaisia harhaan. Alunperin hallitus vakuutti, ettei maksullisuutta uloteta kotimaisiin opiskelijoihin.

– Lukukausimaksut romuttavat suomalaista sivistysvaltiota ja opiskelun tasa-arvoa, sanoo Auer. Hänen mukaansa opiskelun pitää olla maksutonta opiskelijan taustasta ja lähtömaasta riippumatta.

Opiskelua voidaan Auerin mukaan nopeuttaa esimerkiksi antamalla opiskelijoille työrauha ja toimeentulo perusturvaa parantamalla. Oppilaitoksille pitää myös taata riittävä julkinen rahoitus.

Työryhmän esitykset on määrä luovuttaa opetusministerille 18. maaliskuuta. Opiskelijapiireissä ollaan virittelemässä mielenosoitustoimintaa samalle päivälle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.