Ei koskaan enää sotaa
Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea, Helsingin- ja Uudenmaan piirijärjestöt sekä DSL:n opintokeskus kunnioittavat Suomenlinnan vankileirillä menehtyneiden toverien muistoa kunniakäynnillä sunnuntaina 22.1. kello 14.
SKP:n keskuskomitealla on kaksipäiväinen kokous Suomenlinnassa 21.-22.1. Kokouksessa kuullaan SKP:n pääsihteeri Petra Packalénin puhe liittyen kuntavaaliohjelmaan. Samalla päätetään muun muassa kuntavaaliohjelmasta ja -suunnitelmasta.
Historiallinen paikka
Suomenlinna on meille puolueena historiallinen ja vakava paikka kokoukselle. Menee kylmät väreet kun tässä ymmärtää oman paikkansa, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen.
– Demokraattiset ja kansanvaltaiset aloitteet joutuvat tänäänkin alati puolustamaan poliittista oikeuttaan meillä Euroopassa ja fasistiset toimijat ovat esillä kaduilla ja kabineteissa. Rauhan puolesta ja ihmisen oikeuksien puolesta on pidettävä suurempaa meteliä. Suurpääoma, markkinadiktatuurin pelimiehet ja pankkiirit hakevat koko ajan kasvualustaa erilaisilla uhkakuvilla.
"SKP vaatii nykyisten ja suunnitteilla olevien yli 10 miljardin euron uusien sotakoneiden hankkimisen peruuttamista."
Pääministeri Juha Sipilä kutsui juuri alkuviikosta yhteispalaveriin kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.
– SKP ei kutsua pääministerin turvallisuuspoliittiseen tapaamiseen saanut. Sipilän palaverin aiheena olivat puolustusvoimien tulevat jättihankinnat: laivat ja hävittäjät. Pääministeri haki puolueiden välistä yhteisymmärrystä hankintojen välttämättömyydestä ja rahoituksesta ja sain haluamansa.
– SKP vaatii nykyisten ja suunnitteilla olevien yli 10 miljardin euron uusien sotakoneiden hankkimisen peruuttamista, nykymenoon täyskäännöstä, ja aseisiin suunniteltujen rahojen käyttämistä työllisyyteen, kansalaisten perusturvaan, sivistykseen, koulutukseen ja lähialueyhteistyöhön – rauhantyöhön. Kapitalismiin ja asevarusteluun sopeutuneiden puolueiden puheenjohtajat kertovat (HS 9.1.) kuitenkin löytäneensä yhteisymmärryksen Sipilän esittämien hankintojen tarpeellisuudesta, sanoo vakavana SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen keskuskomitean kokouksen valmistelujen keskeltä.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Miksi osuustoiminnallinen Tradeka, jonka juuret ovat työväenliikkeessä, sijoittaa aseisiin? Samaan aikaan, kun rauhan ja aseidenriisunnan periaatteet rapautuvat globaalisti, myös suomalaiset sijoittajat – kuten Tradeka – ovat alkaneet nähdä aseteollisuudessa "positiivisia mahdollisuuksia". Työväenluokan varallisuutta hallinnoidaan nyt tavalla, joka palvelee sotataloutta ja pääomaa – ei osuuskunnan jäseniä. SKP:n Yrjö Hakanen vaatii, että Tradeka sulkee asetuotannon kokonaan pois sijoituksistaan ja ryhtyy kehittämään vaihtoehtoisia rahastoja, joissa vaikuttavuus korvaa militarismin.
SKP vietti kymmenen vuotta sitten vappua tunnuksella Irti porvareista! Taiteilija Jani Leinonen suunnitteli SKP:lle tuolloin vapputunnuksen, jossa ilmassa oleva nyrkki viestii kapinasta, uhmasta, yhtenäisyydestä ja voimasta.
- 1 / 330
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Itä-Hakkilassa jalka nousee musiikin ja talkoohengen tahdissa. 60-vuotisjuhlia viettävä Pavi on tanssivan yhteisön oma paikka. Juhlien keskellä toteutettava johtajanvaihdos on lavabisnekselle sekä uhka että mahdollisuus. Vantaa ei ole sivujuonne – vaan Pavin toimijoiden mukaan paras paikka lavatanssille.
Suomen kommunistisen puolueen (SKP) edustajakokous järjestetään tilanteessa, jossa maailma palaa, rauhanliike yskii ja työväenliike etsii uutta kurssiaan. Väistyvä puheenjohtaja Liisa Taskinen tiivistää tilanteen: ”Toivon, että edustajakokouksessa syntyy yhteinen tahtotila ja innostus.”
Mitä sinä olisit valmis tekemään ihmisen ja luonnon riistämisen lopettamiseksi? Hienoa, että sinulla on Tiedonantaja käsissäsi. Olet tarttunut marxilaiseen työvälineeseen. Tämän numeron kannessa nuoret ovat nousseet puuhun. ”Piti saada näkyvä paikka pääministeri Petteri Orpon edustusasunnon edessä järjestetyssä mielenosoituksessa.”
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.