Ei koskaan enää sotaa

17.01.2017 - 16:00

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea, Helsingin- ja Uudenmaan piirijärjestöt sekä DSL:n opintokeskus kunnioittavat Suomenlinnan vankileirillä menehtyneiden toverien muistoa kunniakäynnillä sunnuntaina 22.1. kello 14.

SKP:n keskuskomitealla on kaksipäiväinen kokous Suomenlinnassa 21.-22.1. Kokouksessa kuullaan SKP:n pääsihteeri Petra Packalénin puhe liittyen kuntavaaliohjelmaan. Samalla päätetään muun muassa kuntavaaliohjelmasta ja -suunnitelmasta.

Historiallinen paikka

Suomenlinna on meille puolueena historiallinen ja vakava paikka kokoukselle. Menee kylmät väreet kun tässä ymmärtää oman paikkansa, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen.

– Demokraattiset ja kansanvaltaiset aloitteet joutuvat tänäänkin alati puolustamaan poliittista oikeuttaan meillä Euroopassa ja fasistiset toimijat ovat esillä kaduilla ja kabineteissa. Rauhan puolesta ja ihmisen oikeuksien puolesta on pidettävä suurempaa meteliä. Suurpääoma, markkinadiktatuurin pelimiehet ja pankkiirit hakevat koko ajan kasvualustaa erilaisilla uhkakuvilla.

"SKP vaatii nykyisten ja suunnitteilla olevien yli 10 miljardin euron uusien sotakoneiden hankkimisen peruuttamista."

Pääministeri Juha Sipilä kutsui juuri alkuviikosta yhteispalaveriin kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

– SKP ei kutsua pääministerin turvallisuuspoliittiseen tapaamiseen saanut. Sipilän palaverin aiheena olivat puolustusvoimien tulevat jättihankinnat: laivat ja hävittäjät. Pääministeri haki puolueiden välistä yhteisymmärrystä hankintojen välttämättömyydestä ja rahoituksesta ja sain haluamansa.

– SKP vaatii nykyisten ja suunnitteilla olevien yli 10 miljardin euron uusien sotakoneiden hankkimisen peruuttamista, nykymenoon täyskäännöstä, ja aseisiin suunniteltujen rahojen käyttämistä työllisyyteen, kansalaisten perusturvaan, sivistykseen, koulutukseen ja lähialueyhteistyöhön – rauhantyöhön. Kapitalismiin ja asevarusteluun sopeutuneiden puolueiden puheenjohtajat kertovat (HS 9.1.) kuitenkin löytäneensä yhteisymmärryksen Sipilän esittämien hankintojen tarpeellisuudesta, sanoo vakavana SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen keskuskomitean kokouksen valmistelujen keskeltä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.