Ei ole pakko alistua
Talouslamasta huolimatta Herlinien perhe nostaa tänä keväänä yli sadan miljoonan euron osingot Kone-yhtiöstä. Samaan aikaan EU:n köyhyysrajan alapuolella sinnittelevät 700000 suomalaista ovat köyhtyneet lisää.
— Suomalaisessa yhteiskunnassa on tulonjaon vinoutuman ohella vakava demokraattisen päätöksenteon kriisi, sanoi Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Yrjö Hakanen lauantaina Tampereella.
Tapiolan työväentalolla järjestetyssä Vaihtoehtoja alistumiselle -seminaarissa puhunut Hakanen nosti esiin ajankohtaisia kamppailuja, joita käydään niin ay-liikkeessä kuin kuntapalveluja puolustavissa kansanliikkeissä. Hän peräänkuulutti laajapohjaista vasemmistolaista ja punavihreää yhteistoimintaa porvarihallitusta ja uusliberalistista politiikkaa vastaan.
Tampereen kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen korosti reformistisen ja vallankumouksellisen työväenliikkeen politiikan eroa. Kommunistisen puolueen politiikka on aina perustunut joukkoliikkeisiin ja ihmisten omaan aktiivisuuteen.
— Kapitalismin kriisi on mahdollisuus ottaa suunta vasemmalle ja haastaa heikomman polkemiselle perustuva kilpailuideologia, sanoi Heinonen.
Työryhmissä keskusteltiin muun muassa ay-liikkeeseen, Naton vastaiseen toimintaan ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä.
SKP:n edustajakokous järjestetään toukokuussa Vantaalla.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Itsemääräämisoikeuteen perustuva Laki sukupuolen vahvistamisesta hyväksyttiin eduskunnassa. Uusi laki vahvistaa perus- ja ihmisoikeuksia Suomessa.
Helsingin kaupungin johdossa valmistellaan linjauksia, joilla osa kaupungin omistamasta Helen-konsernista voidaan myydä pois. Jos esitys hyväksytään, se avaa mahdollisuuden myydä Helenin muita omistuksia kuin tarkemmin määrittelemättömät ”strategisesti tärkeät verkot”. Myös Helenin osakkeista voitaisiin myydä lähes puolet.
Hallitus esittää, että ”Suomi osallistuu täysimääräisesti Naton toimintaan”, ilman varauksia ydinaseista ja tukikohdista. Linja myös ydinasepolitiikassa on muuttunut. Suomen edustajat äänestivät tänä syksynä YK:ssa ensi kertaa ydinasekieltosopimusta vastaan ja ulkoministerikin myönsi eduskunnassa, että näin toteutettiin Naton yhteistä politiikkaa.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.