Ei ole pakko alistua

31.01.2010 - 12:36
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Tapiolan työväentalo täyttyi seminaariväestä. / Toivo Koivisto |

Talouslamasta huolimatta Herlinien perhe nostaa tänä keväänä yli sadan miljoonan euron osingot Kone-yhtiöstä. Samaan aikaan EU:n köyhyysrajan alapuolella sinnittelevät 700000 suomalaista ovat köyhtyneet lisää.

— Suomalaisessa yhteiskunnassa on tulonjaon vinoutuman ohella vakava demokraattisen päätöksenteon kriisi, sanoi Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Yrjö Hakanen lauantaina Tampereella.

Tapiolan työväentalolla järjestetyssä Vaihtoehtoja alistumiselle -seminaarissa puhunut Hakanen nosti esiin ajankohtaisia kamppailuja, joita käydään niin ay-liikkeessä kuin kuntapalveluja puolustavissa kansanliikkeissä. Hän peräänkuulutti laajapohjaista vasemmistolaista ja punavihreää yhteistoimintaa porvarihallitusta ja uusliberalistista politiikkaa vastaan.

Tampereen kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen korosti reformistisen ja vallankumouksellisen työväenliikkeen politiikan eroa. Kommunistisen puolueen politiikka on aina perustunut joukkoliikkeisiin ja ihmisten omaan aktiivisuuteen.

— Kapitalismin kriisi on mahdollisuus ottaa suunta vasemmalle ja haastaa heikomman polkemiselle perustuva kilpailuideologia, sanoi Heinonen.

Työryhmissä keskusteltiin muun muassa ay-liikkeeseen, Naton vastaiseen toimintaan ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä.

SKP:n edustajakokous järjestetään toukokuussa Vantaalla.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (20 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.