EU ajaa suuryritysten ja pankkien etuja

12.05.2014 - 12:13
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Susanna Rissasen mielestä EU:n jäsenvaltioissa on nähtävissä kansojen kurjistuminen, tuloerojen kasvu ja työttömyyden lisääntyminen. / Veikko Koivusalo |

Iisalmelainen Susanna Rissanen vertaa Euroopan unionia pakkoliitettyihin kuntiin. Pienten kuntien veronmaksajien rahoilla palvelut järjestetään kasvukeskukseen ja samalla pienten kuntien asukkaille kerrotaan, että he saavat kyllä käyttää näitä palveluita. Paljon puhuttu tehokkuus haetaan harventamalla lähipalveluja.

– Suomen veronmaksajien rahat kelpaavat ja niillä kehitetään Euroopan kasvukeskittymiä. Suomelle on varattu EU:ssa kaivostoiminnan ja energian tuottajan rooli. Meillä tehdään tietoisesti työttömiä, ja ihmiset ajetaan syrjäkyliltä palvelujen perässä kasvukeskuksiin. Aivan samoin EU-tasolla Suomi-nimistä syrjäkylää tyhjennetään asukkaista.

Rissasen mielestä yhteistyötä täytyy Euroopassa tehdä, mutta sitä on tehtävä ilman EU:n sanelemaa pakkoa, valtioiden omilla ehdoilla.

– EU on ajanut ainoastaan suuryritysten ja pankkien etuja. Unionin jäsenvaltioissa on nähtävissä kansojen kurjistuminen, tuloerojen kasvu ja työttömyyden lisääntyminen. EU:n linjaa ja roolia on muutettava radikaalisti. Jäsenvaltioille on palautettava päätäntävalta, pankit on kansallistettava. Yksityisten pankkien on annettava romahtaa, vaatii Rissanen.

SKP:n listan eurovaaliehdokkaat >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.