Euroopan ammattiliitot tukevat Kreikan yleislakkoa

23.02.2010 - 15:43
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kreikassa osoitettiin mieltä yleislakon aikana joulukuussa 2008. / solidnet photos |

Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö EAY (European Trade Union Confederation ETUC) tuomitsee EU-komission, euroalueen ministerien ja Euroopan keskuspankin Kreikkaa vastaan kohdistaman painostuksen.

Euroopan ammattiliitot ilmoittavat täyden tukensa kreikkalaisten työläisten kamppailulle irtisanomisia, palkkojen heikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan.

Kreikassa järjestetään keskiviikkona 24. helmikuuta yleislakko, johon osallistuu arviolta satoja tuhansia työntekijöitä.

EAY:n mukaan EU:n Kreikalta vaatimat sosiaaliturvan ja palkkojen leikkaukset sekä julkisen sektorin purkaminen ja yksityistäminen kohdistuvat heikoimmassa asemassa oleviin kansalaisiin ja tulevat vain pahentamaan maan taloudellisia vaikeuksia. Ne kasvattavat työttömyyttä, tuhoavat hyvinvointia ja vähentävät väestön ostovoimaa.

— Lyhytnäköiset ratkaisut ovat tuhoisa suunta. Kreikka tarvitsee realistisia, pitkän tähtäyksen suunnitelmia, joista neuvotellaan yhteistyössä ammattiliittojen kanssa. Haluamme sosiaalisesti oikeudenmukaisia ja tasapainoisia elvytystoimia, toteaa EAY kannanotossaan.

Kreikan ammattiliitot tiedostavat kyllä maan talouden huonon tilanteen. Niiden mielestä on kohtuutonta, että talouskriisin laskua maksamaan valjastetaan jälleen kerran työläiset, jotka ovat jo joutuneet tinkimään palkoistaan ja oikeuksistaan. Pankkeja ja suuryhtiöitä suosivan politiikan sijasta tarvitaan toisenlaista politiikkaa, jossa yhdistyvät valtion rooli, talouden elvyttäminen, investoinnit, työllisyys sekä ympäristönäkökulma.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (18 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.