Fidel on poissa

28.11.2016 - 11:45
(updated: 28.11.2016 - 11:54)
JP Väisänen (oik.) kävi maanantaina tapaamassa Kuuban suurlähettilästä Enrique Ortaa ja välitti Fidel Castron läheisille ja Kuuban kansalle surunvalittelut.

Kuuban vallankumouksen isä Fidel Alejandro Castro Ruz menehtyi perjantaina 25. marraskuuta. Castro oli kuollessaan 90-vuotias.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen toteaa, että Fidel on synonyymi kansainväliselle luokkataistelulle imperialismia ja sotaa vastaan. Väisänen muistuttaa, että Kuuban vallankumous kasvatti lukutaidottomasta kansasta yhden Latinalaisen Amerikan sivistyksen ja kulttuurin kärkimaista. Terveys ja koulutus ovat Kuuban vallankumouksen uusia lapsia.

– Otan osaa Fidelin läheisten ja Kuuban suruun. Kansainvälinen vasemmistolainen, edistyksellinen demokraattinen ja kommunistinen liike on menettänyt suuren työväenluokan taistelijan, esikuvan ja rakkaan toverin.

Fidelin ja Kuuban vallankumouksen viisaus

Väisänen kävi maanantaina tapaamassa Kuuban suurlähettilästä Enrique Ortaa ja välitti Fidel Castron läheisille ja Kuuban kansalle surunvalittelut.

Väisänen korostaa, että Kuuban tuki vasemmistoliikkeille muualla Latinalaisessa Amerikassa sekä Afrikassa on ollut keskeistä ulkopolitiikkaa. Itsekin talousvaikeuksissa kamppaileva Kuuba ei ole koskaan unohtanut kansainvälistä solidaarisuutta. Siinä missä supervallat lennättävät maailman kriiseihin sotilasjoukkoja, on Kuuba systemaattisesti lähettänyt kriiseihin lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

– Kuuban tuki kehitysmaille ja maailman vasemmistoliikkeille on aina ollut merkittävää. Olemme aina saaneet kuulla Fidelin ja Kuuban vallankumouksen viisauden: innostukaa meidän vallankumouksestamme, opiskelkaa miten vallankumous Kuubassa etenee ja soveltakaa sitä sitten paikallisiin oloihin, kertoo Väisänen.

Kuuban suurlähettilään residenssissä (Koivusaarentie 14 A, Helsinki) on avattu kaikille avoin surunvalittelukirja, johon voi tällä viikolla käydä jättämässä surunvalittelunsa. Ma 28.11- la 3.12 klo 9:00 -18:00 ja su 4.12. klo 9:00-12:00.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.