Georgian joukkomurha Tshinvalissa

22.08.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 30 / 22.8.2008

Kaukasian selkkauksen aikana läntinen valtamedia on valehdellut monia asioita ja salannut vielä useampia. Tärkein tällainen asia on luonnollisesti se, että hyökkääjästä eli Georgiasta on tehty uhri.


Tässä tarkoituksessa on käytetty hyväksi myös Georgian Etelä-Ossetian pääkaupungissa Tshinvalissa suorittaman siviilien joukkomurhan peittelyä sekä Tshinvalin ja georgialaisen Gorin kaupungin keskenään sekoittamista..


Kun on ihmetelty venäläisjoukkojen mielenkiintoa Goriin, on visusti on vältetty kertomasta, että Gorissa on Georgian armeijan tukikohta ja että sieltä käsin organisoitiin Georgian hyökkäys Etelä-Ossetiaan.


Länsimediassa on jopa näytetty kuvia Tshinvalin tuhoista ja väitetty niiden esittäneen Venäjän Gorissa aiheuttamia tuhoja. Kun Tsinvalissa tapahtunut hävitys ja jopa 2 000 siviilin kuolema on kuitenkin vähitellen alkanut paljastua, Georgia on väittänyt, että tuhon on aiheuttanut Venäjä, ei Georgia. Ja läntinen valtamedia on alkanut toistaa tätä väitettä.




Puhdas siviilikohde



Entä sitten Tshinvali? Eikö se sitten ollut Venäjän ja eteläossetialaisten sotilastukikohta, joka Georgian piti eliminoida?


Ei. Tshinvalissa ei ollut eikä ole mitään sotilastukikohtaa, ei mitään sotilaallisia laitteita eikä ollenkaan sotilaallisia hyökkäyskohteita, muistuttaa kansainvälisten asioiden tarkkailija Mike Whitney


Tshinvali on teollisuuskeskus, jossa on puunjalostustehtaita, muita tehtaita ja asuma-alueita. Se on 30 000 eteläossetialaisen koti – tai tarkemmin sanottuna oli. Kymmeniä tuhansia sen asukkaita joutui pakenemaan rajan yli Venäjän puolelle.


Kun Georgian presidentti Mihail Saakashvili määräsi 7. elokuuta, että kaupunkia on pommitettava lentokoneilla, raskaalla tykistöllä ja kranaatinheittimillä, hän tiesi tulevansa tappamaan vähintäänkin satoja siviilejä. Mutta hän määräsi hyökkäyksen alkamaan.


Läntisessä valtamediassa on puhuttu "Tshinvalin taistelusta". Myös se on satua. Taistelu on sellainen, jossa on vastavoima, joka tekee vastarintaa tai taistelee takaisin. Näin ei ollut Tshinvalissa. Georgian armeija saapui kaupunkiin ilman vastarintaa. Mitenkäpä aseettomat siviilit olisivatkaan voineet pysäyttää maailman uudenaikaisimmin asein varustetun armeijan. Useimmat kaupunkilaisista olivat jo paenneet rajan yli Venäjälle tai piiloutuneet kellareihinsa, kun panssarivaunut ja aseistetut joukkojenkuljetusvaunut jyristelivät kaduilla ja tulittivat kaikkea liikkuvaa.




Sotarikos ja pako paniikissa



Se, mitä tapahtui Etelä-Ossetiassa 7. elokuuta, ei Whitneyn mukaan ollut hyökkäys eikä piiritys, se oli joukkomurha. Ihmisillä ei ollut mitään keinoa puolustautua täysin varusteltua modernia armeijaa vastaan. Se oli sotarikos. Ihmisiä ammuttiin ja poltettiin elävältä taloihinsa.


Alle vuorokaudessa Venäjän armeija saapui sotavyöhykkeelle ja ajoi Georgian joukot tiehensä ilman taistelua. Journalisti Michale Biny kuvasi tilannetta seuraavasti: "Hyökkäys oli lyhyt, terävä ja tarkka – riittävä saadakseen georgialaiset pakenemaan nöyryyttävässä paniikissa."


Georgialaiset lähtivät niin kovalla kiireellä, että jättivät suuren osan aseistaankin jälkeensä. Se oli täydellinen tappio myös yhdysvaltalaisille ja israelilaisille neuvonantajille, jotka olivat kouluttaneet georgialaiset ja joita tiettävästi osallistui hyökkäykseen.


Siihen mennessä kun Georgian armeija ajettiin ulos, kaupungin keskusta-alue oli peittynyt liekkeihin, ja georgialaissotilaiden ampumien siviilien ruumiita lojui pitkin katuja ja jalkakäytäviä. Monet kaupunkiin jääneistä ihmisistä olivat yksinkertaisesti liian vanhoja tai huonokuntoisia lähteäkseen. He piilottelivat kellaritiloissa odottaen ammunnan loppumista. Seurauksena oli verilöyly.


Kaupungin ainoaa sairaalaa oli tahallisesti pommitettu ja se oli tuhottu. Tämäkin oli sotarikos. Elokuun 7. päivän loppuun mennessä yli 2 000 ihmistä oli saanut surmansa George W. Bushin Valkoisen talon avustamana suunnitellussa ja toteutetussa operaatiossa. Saakashvilin ja hänen sponsoriensa tarkoituksena oli saada Vladimir Putin ylireagoimaan sotilaallisesti ja näin osoittamaan eurooppalaisille liittolaisille, että Venäjä yhä muodostaa uhan niiden kansalliselle turvallisuudelle.


Läntisen valtamedian raportointi Etelä-Ossetian tapahtumista on ollut täysin valheellista. Lähes jokainen artikkeli ja tv:n uutislähetys on sisältänyt syytöksiä Venäjän aggressiosta ja sivuuttanut sen tosiasian, että Georgian armeija pommitti Tshinvalin raunioiksi ja hyökkäsi kaupunkiin vuorokautta aikaisemmin kuin ensimmäiset venäläiset panssarivaunut edes ylittivät rajan. Siihen mennessä kun venäläiset saapuivat kaupunki oli jo raunioina ja tuhannet ihmiset kuolleina....



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli