Hävettääkö, Sipilä?

27.04.2017 - 12:30
Joku oli tuonut torille myös pääministeri Sipilän ennen kehysriihtä hehkuttaman ”välittämisen korin”. Se muistutti erehdyttävästi lasten arkkua.

Juha Sipilän hallituksen puoliväliriihin saldoa: Armeijalle lisää rahaa ja aseita. Työttömyysturvaa leikataan niin sanotulla aktiivimallilla, mikä ei tuo lisää työpaikkoja. Kunnilta leikkaaminen jatkuu noin puolella miljardilla.

Koulutukseen ja opiskelijoille luvatut "lisäykset" ovat tuskin kymmenettä osaa siitä, mitä hallitus on aiemmin tänä vuonna leikannut mm. ammatillisesta koulutuksesta ja opintotuesta. Päivähoitomaksuihin helpotuksia, mutta ei päiväkotien resurssipulaan. Asumistukeen katto, mutta ei vuokriin.

Valheiden politiikkaa

Senaatintorille valtioneuvoston eteen maanantaiaamuna kokoontunut Joukkovoiman mielenosoitus halusi välittää terveisensä kehysriiheen kokoontuneelle hallitukselle. Joku oli tuonut torille myös pääministeri Sipilän ennen kehysriihtä hehkuttaman ”välittämisen korin”. Se muistutti erehdyttävästi lasten arkkua. Arkku oli peräisin puolitoista vuotta sitten järjestetystä mielenosoituksesta, jossa symbolisesti haudattiin hyvinvointivaltio.

Joukkovoima-aktiivi Raisa Lehtomäki muistutti, että köyhyys voi kirjaimellisesti tappaa. Hallituksen leikkaukset ja Kelan sekoilu toimeentulotuen kanssa on esimerkiksi jättänyt monia pitkäaikaissairaita ilman lääkitystä.

Lehtomäen mukaan meillä vallitsee Suomessa valheiden politiikka.

– Meille on esimerkiksi tulossa sote-uudistus, jossa kättelyssä 17,2, miljardia häipyy terveysalan suuryritysten taskuihin. Suomi on pieni maa, meitä on vain viisi miljoonaa. Jos meillä ei ole yhteistä vastuuta, meille voi käydä todella huonosti.

Hyvinvointivaltiota rapautetaan

Suomessa uskotaan naiivisti edelleen, että poliitikot ajattelisivat kansalaisten parasta. Lehtomäen mukaan vallalla on kuitenkin suunnaton ahneus. Kehitys alkoi jo 1990-luvulla, kun pääomaverotus muutettiin tasaverotukseksi. Silloin alkoi suomalaisen hyvinvointivaltion veropohjan rapauttaminen, mikä näkyy nyt lisääntyvänä pahoinvointina.

Joukkovoima tahtoo, että päättäjät laittavat ahneudelle pisteen. Silloin ei tarvitse leikata kaikista köyhimpien elinmahdollisuuksia. Leikkaukset eivät ole välttämättömiä.

Entä saatiinko otsikon kysymykseen vastausta? Kehysriihen jälkeen Sipilän huulilla oli niin mairea hymy, että tuskinpa hävettää.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.